Mevlana Böreği Nasıl Yapılır? Evde Kolay Mevlana Böreği Tarifi

Mevlana Böreği birçok kişi tarafından merak ediliyor. Konuyla ilgili olarak sık sık aratılanlar arasında ise Mevlana böreği nasıl yapılır sorusu yer alır. Peki, Mevlana böreği nasıl yapılır? Mevlana böreği tarifi nedir? Mevlana böreği kaç kalori? İşte detaylar...

Mevlana Böreği Nasıl Yapılır? Evde Kolay Mevlana Böreği Tarifi
Mevlana Böreği tarifi birçok kişi tarafından sevilen lezzetlerdendir. Bu sebeple evde bu tarifi yapmak isteyen birçok kişi Mevlana böreği nasıl yapılır ve Mevlana böreği püf noktaları nelerdir sorusuna cevap arar. Mevlana böreği lezzetinin yanında doyurucu seçenekler arasında bulunur. Ana yemeklerin yanında tercih edilebileceği gibi her öğünde kolaylıkla tüketilebilecek arifler arasında yer alır. Bu böreği evde hazırlamak hem çok daha taze hem de ekonomik olmasını sağlayacaktır. Evde Mevlana böreği nasıl yapılır ve kolay Mevlana böreği tarifi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


Mevlana Böreği Nasıl Yapılır? Evde Kolay Mevlana Böreği Tarifi

Mevlana Böreği İçin Gerekli Malzemeler


Mevlana böreği birçok kişinin en sevdiği atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Hamur işi yemeyi seven birçok kişi evde de bu tarifi nasıl yapabileceği hakkında araştırmalara başladı. Konuyla ilgili olarak en sık aratılanlar arasında ise Mevlana böreği nasıl yapılır sorusu yer alıyor. Bu börek için elimizde bulunan malzemelerin tam olduğunu kontrol etmeliyiz. İşte Mevlana böreği için gerekli malzemeler;

Hamuru için;

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yaş maya
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için;

100 gr kıyma
1 adet küçük kuru soğan
1 adet küçük domates
Bir tutam şeker
Bir tutam tuz


Mevlana Böreği Nasıl Yapılır? Evde Kolay Mevlana Böreği Tarifi

Mevlana Böreği Nasıl Yapılır?


Mevlana için gerekli malzemelerden emin olduktan sonra Mevlana böreği yapımına geçebiliriz. Mevlana böreği nasıl yapılır sorusu oldukça merak eidliyor. Mevlana böreği yapmak için ilk olarak ılık süt ve şekeri bir derin kapta karıştırın. Ardından yaş mayayı da ekleyerek bekletin. 5 dakika boyunca bekledikten sonra diğer malzemeleri de ekleyerek yoğurmaya başlayın. Bu noktada yumurtanın sarısını ayırmaya dikkat etmelisiniz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra 45 dakika boyunca dinlenmeye bırakın. İç harcınızı hamurunuz dinlenirken hazırlamaya geçebilirsiniz. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek kıyma ve domatesi de ilave edip karıştırın. Soğanı da koyduktan sonra bir süre pişirin. Ceviz büyüklüğünde bezler alarak avuç içi kadar açtığınız hamurlarınızın içine harçtan bir miktar ekleyerek kapatın. Ardından üzerine yumurtanın sarısını sürerek fırına verin. Üstü kızardığında fırından alarak afiyetle tüketebilirsiniz.

Mevlana Böreği Kalori Değeri


Mevlana böreği kalori değeri birçok kişi tarafından sık sık aratılıyor. Konuyla ilgili birçok detay merak edilirken özellikle kilo kontrolü sağlamak isteyen kişiler kalori hesabı yapması sebebiyle Mevlana böreği kalori değeri hakkında araştırma yapmaktadır. Diyet sürecinde Mevlana böreği tüketilmesi pek fazla tavsiye edilmez. Karbonhidratlı bir atıştırmalık olması sebebiyle aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Mevlana böreğinin bir tanesinde yaklaşık 360 kalori bulunur.