'Kene' Operasyonunda Adana'da 16 Gözalti Karari

Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Daire Baskanligi organizesinde 28 ilde pos tefecilerine yönelik “Kene” adi verilen operasyonda Adana’da da 16 kisi hakkinda gözalti karari verildi.

Emniyet Genel Müdürlügü, vatandaslari borçlandirip, baski, cebir ve siddet yoluyla haksiz kazanç saglayanlara yönelik Ankara, Adana ve Istanbul’un da bulundugu toplam 28 ilde ’Kene’ operasyonu baslatti. 160 kisiye yönelik operasyonda Adana’da da 16 zanlinin yakalanmasi için safak vakti harekete geçildi. Polis, 16 zanlinin is yeri ve evlerinde arama yaparak, çok sayida zanliyi gözaltina aldi. Gözaltina alinan zanlilar, adli tipta saglik kontrolünden geçirilmelerinin ardindan sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

6 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alinan zanlilarin zor durumda olan vatandaslara borç para verip yüksek faiz aldigi, buna karsilik senet düzenledigi, bu senetler üzerinde oynama yaparak 500 bin lirayi 5 milyon lira yaptigi öne sürüldü. Zanlilarin pos cihazindan vatandasa vermek üzere 5 bin lira para çektigi ancak paranin sadece 4 bin lirasini verdigi de iddia edildi. Zanlilarin ödenemeyen senetler karsiliginda vatandaslarin evlerine, arabalarina, arsalarina haksiz olarak el koyarak tehdit ettikleri iddia edildi.
Kaynak: İHA