Dondurucu Soguklarda Sifa Arayanlarin Ugrak Mekani Açiklamasi 'Diyadin Kaplicalari'

Agri’nin Diyadin ilçesinde bulunan ve cilt hastaliklari basta olmak üzere birçok hastaliga iyi geldigi düsünülen kaplicalar, dondurucu soguklarda sicak suyuyla ziyaretçilerini agirliyor.

Dondurucu Soguklarda Sifa Arayanlarin Ugrak Mekani Açiklamasi 'Diyadin Kaplicalari'
Agri’nin Diyadin ilçesinde bulunan ve hastaliklara iyi geldigine inanilan Diyadin Kaplicalari sifali suyuyla bölgenin en sik tercih edilen turizm alanlarinin basinda geliyor. Kaplica sularinin çiktigi bölgeye jeotermal kaynaklarla kurulan kaplica tesisleri, hastaliklarina sifa arayan vatandaslarin ugrak yeri olurken bölgedeki tarihi yerleri ziyarete gelen turistlerin de dinlenme noktasi oluyor. Eksi 30 dereceyi bulan dondurucu soguklara ragmen kaplicalara gelen vatandaslar soguk havada sicak suyun tadini çikariyor.

Çevre illerden ve ülke disindan çok sayida ziyaretçinin kaplicalara geldigini söyleyen kaplica tesisi isletme sahibi Fettah Yasar, “Suyun içerisinde yüzde 99 oraninda bulunan kükürt insan vücuduna iyi geliyor. Romatizma, böbrek tasi, bel fitigi ve birçok hastaliga iyi geliyor. Eksi 48 derece bile olsa vatandaslar gelip suya giriyor çünkü suyun sicakligi çok etkili. Girdiginiz zaman üsümüyorsunuz. Yazin buraya disaridan çok fazla insan geliyor. Burasi tiklim tiklim oluyor. Bizler devletimizden ve is adamlarindan kaplicalarimiza destek olmalarini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Dondurucu soguklara ragmen Diyadin Kaplicalari’na gelen vatandaslardan Sakir Demir, “ Aldigimiz bilgilere göre suyun kaynagi Tendürek Dagi’nin patlamasi sonucu ortaya çikiyor. Bel agrilarina, eklem agrilarina, romatizmaya birebirdir. Bu sogukta bu suya girdiginiz zaman sudan çiktiktan sonra bile üsümüyorsunuz” dedi.

Kaynak: İHA