Sinop Meydan Projesi'nde Yikimlar Devam Ediyor

Sinop Meydan Projesi kapsaminda çalismalar son hiziyla sürüyor. Sahil dügün salonu yikimi ve çay ocaklarinin kaldirilmasinin ardindan çalismalar, Ugur Mumcu Meydani’nda devam ediyor.

Sinop Meydan Projesi'nde Yikimlar Devam Ediyor
Sinop’un 30 yillik hayali olan Meydan Projesi için 24 Nisan’da ilk somut adim atilmisti. Ilk olarak eski dispanser binasinin yikimiyla baslayan proje, belediye binasinin yikimi ve kale surlarinin altindaki çay ocaklarinin kaldirilmasinin ardindan simdi de Ugur Mumcu Meydani’nda kazi isleri baslatildi. Trafigin kisa bir bölge olarak tek seride düsürüldügü Ugur Mumcu Meydani’nda fiskiyenin çevresiyle birlikte eski Melia Kasim Otel kalintilari da kaldiriliyor.

Gazeteci Ugur Mumcu’nun ismi bir meydana, 24 Ocak 1993’te bombali saldiri ile katledilmesinden 1 gün sonra 25 Ocak 1993’te ilk olarak Sinop’ta verilmisti. Sinoplu olarak bu degerlere sahip çikilacagini belirten Belediye Baskani Baris Ayhan, “Meydan ve caddelere isim verme yetkisi belediye meclisine aittir. Meydan Projesi kapsaminda yikilarak yenilenen bölgelerin isimleri degismesi gibi bir durum söz konusu degildir. Düzenlenen Ugur Mumcu Meydani da, Bülent Ecevit Caddesi de ayni isimlerini koruyacaktir" dedi.

Baskan Baris Ayhan, turizm sezonuna kadar yetistirilmesi adina özellikle firma ile görüstügünü belirterek, “Yaz sezonunda yogun kullanilan bölgelerin nisan ayinin sonuna kadar bitirilmesini özellikle yüklenici firmadan istedik. Agirligin bu bölgelere verilmesini istedim çünkü projenin herhangi bir sebeple uzamasi halinde yaz sezonunda çok ciddi sikintilar yasanirdi. Öncelik olarak Otel Melia Kasim’in bulundugu yerden artik eski olan belediye binasinin bulundugu yere kadar agirlik verelim. En azindan nisan ayinin sonuna kadar bitsin, daha sonra diger taraflara geçilsin diye talebim oldu. Onun için agirlik o bölgede. Nisan ayinin sonuna kadar çay bahçeleri ve Ugur Mumcu Meydani’yla birlikte o bölgeyi bitirmis olacak müteahhit firma. Oradan yukariya dogru devam edecek. Is hanlarinin yikilmasiyla ilgili de yeni yapilan dükkânlarin bitmesi bekleniyor. Onun da 1 ay içerisinde bitecegi söyleniyor. Yeni dükkânlar bittiginde, esnaf oraya tasindiginda da Özel Idare Is Hani bölgesinde istimlak devam edecek” diye konustu.

Kaynak: İHA