Manisa Merkezinin 1/5000'Lik Imar Plan Çalismalari Tamamlandi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, 2021 yili Nisan ayi meclis toplantisinda çalismalarina baslanan 1/5000’lik imar plan çalismalarinin tamamlandigini müjdeledi. Baskan Ergün, ilçe belediyeleriyle birlikte 1/1000 ölçekli imar plan çalismalarinin kisa süre içinde baslayacagini söyledi.

Manisa Merkezinin 1/5000'Lik Imar Plan Çalismalari Tamamlandi
Manisa Büyüksehir Belediye Meclisi’nin 2022 yilindaki ilk toplantisinda, Manisalilarin merakla bekledigi 1/5000’lik imar plan çalismalari da görüsüldü.

Manisa’nin 33 yillik kanayan yarasi

Oldukça uzun ve yorucu bir çalismanin ardindan çalismalarda sona gelindigini belirten Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, “Geride biraktigimiz yilda en önemli konularimizdan bir tanesi de süphesiz imar plan çalismalarimizdi. 1989 yilindan bu yana yapilamamis olan ve sehrimizin kanayan yarasi haline gelen bu sorunun çözümü noktasinda önemli bir adim attik. 1/5000’lik imar planlarini geçtigimiz yil meclisimize getirmistik. Gerek komisyonlarimiz, gerek ilgili daire baskanligimizin meslek odalari ile toplantilari, aski süreçleri, bunun akabinde gelen vatandas talepleri derken uzun ve mesakkatli bir süreci geride biraktik. Bu sürecin sizlerin de destekleriyle bugün tamamlanacagini müjdelemek istiyorum. Simdi de ilgili ilçe belediyelerimizle birlikte 1/1000 ölçekli uygulama imar plani çalismalarina hayirlisiyla baslayacagiz. Manisa’miz için hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Bir kez daha emegi geçen herkese Allah razi olsun diyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA