Kocaeli'de Konut Kiralari Yüzde 30 Oraninda Yükseldi

Kocaeli Emlakçilar Odasi Baskani Alpay Hacioglu, kentteki kiralik ev fiyatlarinin geçen yila oranla yüzde 25-30 oraninda yükseldigini açikladi.

Kocaeli'de Konut Kiralari Yüzde 30 Oraninda Yükseldi
Yaklasik 2 yil önce okullarin yüz yüze egitime ara vermesinin ardindan ögrenciler evlerini bosaltmis, bu sebeple kentteki birçok konut uzun süre bos kalmisti. Geçen süre zarfinda okullarin yeniden yüz yüze egitime baslamasiyla birlikte kira fiyatlarinda artis yasandigini söyleyen Kocaeli Emlakçilar Odasi Baskani Alpay Hacioglu, "Pandeminin yavaslamasi ve okullarin açilmasiyla beraber bir anda inanilmaz bir kiralik talep çilginligi olustu. Hatta 7-10 günlük süre zarfinda kiralik daire fiyatlari ciddi bir artis gösterdi "dedi.

Daha önce Izmit’te veya üniversiteye yakin bir yerde bir ögrencinin 1+1 veya deprem öncesi yapilan 2+1’lerde bin TL civarinda ev bulabildigini anlatan Hacioglu, "Su anda bu rakam bin 700, 2 bin TL araligina kadar çikti" dedi.



"Kiralik konutlarda yüzde 25-30 civarinda artis oldu"

Özellikle son bir yil içerisinde çok agresif bir yapi olustugunu söyleyen Baskan Hacioglu, "Fiyatlar indi çikti, tavan yapti taban yapti ama bu süreçten sonra ne olacagini izleyip görecegiz. Fiyatlarda bina özellikleri de degisiklik gösterir. Site içerisinde yüzme havuzlu güvenlikli bir yer tercih edilirse 2+1’lerde 2 bin 500 TL’den asagi ev bulmak mümkün degil. Ancak 2+1’li bir apartman dairesinde bin 500, 2 bin TL arasinda fiyatlarda degisiklik gösterir. Özelikle 1+1 ev talebi çok fazla var, sadece ögrencilerle ilgili degil kamuda ve özel firmalarda üst düzey yöneticilik yapan kisilerin esyali ev talebi çok fazla. Bunun gibi 1+1, 1+0 konutlar 2 bin 500- 3 bin TL arasinda degisiyor. Kocaeli genelinde yüzde 25-30 civarinda kiralik konut fiyatlari yükseldi. Kentsel dönüsüm nedeniyle de fiyatlar biraz etkilendi, kira talepleri de oldu. Özellikle Izmit merkezde kira artisi oldu" diye konustu.

Kaynak: İHA