Izmir Büyüksehir Belediye Meclisi'nde Çiftçilere Bedava Elektrik Önergesi Reddedildi

Izmir Büyüksehir Belediyesi Meclisi’nde, AK Parti Grubu tarafindan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Sanliurfa’da yaptigi konusma hatirlatilarak, ‘Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin çiftçilerin elektrigini karsilamasi için verdigi önerge’, CHP oylari ile ret edildi.

Izmir Büyüksehir Belediye Meclisi'nde Çiftçilere Bedava Elektrik Önergesi Reddedildi
Izmir Büyüksehir Belediyesi Meclisi Ocak ayi birinci oturumu gerçeklestirildi.

AK Parti Grubu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Sanliurfa’da "Bize Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskanligini verin, elektrigi bütün çiftçilere bedava verecegiz" söylemlerini hatirlatarak; ‘Izmir’deki çiftçilere, Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin ücretini karsilamasi’ yönünde önerge verdi. Önerge hakkinda konusan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkilinç, "Bu meclis kararina konu olacak bir önerge olmadigindan CHP grubu olarak ret ediyoruz’’ dedi.



“Ne kadar arkasinda duracaksiniz görelim”

AK Parti Grup Baskanvekili Özgür Hizal ise gerçekçi söylemler için önergenin gündeme alinmasini önerirken, "Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu, ‘Sanliurfa Belediyesini bize verin biz Sanliurfa’daki çiftçi kardeslerimize elektrigi ücretsiz verecegiz’ dedi.

Biz verilmesi planlanandan degil, verilmis bir belediyen bahsediyoruz; Izmir Büyüksehir Belediyesi. Izmir, tarimin yogun yasandigi, Türkiye’de önde gelen sehirlerden biridir. Bu söylemi destekliyor ve ‘buyurun, geregini yapin’ diyoruz. Meclis karari ile yapilmasini öneriyoruz. Bunun için komisyonlara sevk edilmesi, komisyonlarda görüsülmesi ve karar alinmasi gerektigini söylüyoruz. Yoksa 90 yillarin popülist söylemleri ile ‘biz iktidara gelince sunlari yapacagiz’ seklinde bir vaat olarak görüyorsaniz, kabul etmeyebilirsiniz. Biz öyle olmamasi gerektigini düsündügümüz için bugün bu önergeyi verdik. Devlet yönetmek ve sehir yönetmek ciddiyet ister. Elbette muhalefet söyler. Bir öneri ortaya koydunuz, biz bunu destekliyoruz. Buyurun, Genel Baskaninizin önerisinin arkasinda ne kadar durabileceksiniz, görelim’’ ifadelerini kullandi.

CHP’lilerin oylari ile ret edildi

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani ve ayni zamanda Meclis Baskani Tunç Soyer, CHP’li meclis üyelerine söz hakki vermeyerek önergeyi mecliste oylatti. Çiftçilerin kullandigi elektrigin Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilanmasi için verilen önerge, CHP meclis üyelerinin ret oylari ile meclis gündemine alinmasi kabul edilmedi.
Kaynak: İHA