Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Küresellesmeye Kendini Adayanlar 21'Inci Yüzyilin Kaybedeni Olacaktir'

10 Ocak Idareciler Günü kutlama programinda konusan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Küresellesmeye kendini adayanlar 21’inci yüzyilin kaybedeni olacaktir” dedi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Türk Idareciler Dernegi tarafindan düzenlenen 10 Ocak Idareciler Günü kutlama programina katildi.

Ankara Vilayetler Evi’nde düzenlenen kutlama programinda konusan Bakan Soylu, “Küresellesmeye kendini adayanlar 21’inci yüzyilin kaybedeni olacaktir. Türkiye, gerek 20. yüzyildaki tecrübeleriyle gerek Cumhuriyetimizi kurma yolunda özgürlük mücadelemizi yapma konusunda ortay koymus oldugu iradesi ve ondan sonra karsilastigi vesayetin dayatmalari sonucunda büyük tecrübe elde etti. Ama 21’inci yüzyilin basinda sunu ifade etmek gerekir ki bu tecrübeleri biriktirerek baslatti. 21’inci Yüzyilin basindan itibaren Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde hem kendi insanina hem de dünyaya bir seyler söyledi.

Eski Türkiye’nin anlayisindan 3 kavrami atti. Seyretmek, kabullenmek ve en önemlisi emperyalizme teslim olmak” diye konustu.

Türkiye’nin 21’inci asrin basindan itibaren çok önemli adimlar attigini belirten Bakan Soylu, “ Geçen ay Türkiye’de Afrika Birligi zirvesi yapildi. Afrika’nin bütün ülkeleri Türkiye’deydi. Bati’nin sömürdügü Afrika dahil olmak üzere Dünyadaki bize müzahir ülkelerin büyük bir bölümü umut ve ümit olarak Türkiye cografyasini dost, güvenilir ve emin bir ülke olarak görüyorlar. Türk milletini de emin bir millet olarak görüyorlar. Türkiye 21. asrin basindan itibaren çok önemli bir adim atti. Küresellesmenin samimiyetsiz bir yaklasim oldugunu niteleyen Türkiye ikili iliskilere döndü. Bölgesel iliskilere tarihin bize emanet ettigi iliskilere sarildi. Burada çok önemli adimlar atti. Bakiyesi oldugumuz Osmanli Imparatorlugu’ndan bize kalan iliskilerinde hiç birisine sirtini dönmeden onlarla beraber Afrika’dan Balkanlara Balkanlardan Ortadogu’ya kadar bütün bir ülkelerle beraber olduk” dedi.

Huzurlu bir Suriye’nin güçlü bir Türkiye demek oldugunu vurgulayan Bakan Soylu, “Iki terör örgütü, hemen yanimizdaki iki komsu ülkenin otoritesini ve yönetim sistemini altüst etti. Suriye ve Irak’i 2 terör örgütü DAES ve PYD/PKK parçaladi. Bütün bu durumdan etkilenmeyen bütün buna zirh kurabilen ve bu cografyanin huzuru ve barisi için elinden gelen her seyi yapan bu etkilenmeyi kendi ülkesi üzerine gölge ettirmeyen cografyasinda ayakta kalarak sürekli geliserek, dönüserek ve degiserek ve altyapisini güçlü bir sekilde kurarak ortaya koymus bir Türkiye var. Huzurlu bir Bagdat, barisçil bir Bagdat, güçlü ve büyük bir Türkiye’dir. Huzurlu bir Suriye, güçlü ve büyük bir Türkiye’dir. Etrafimizdaki cografyanin, Afganistan’dan Pakistan’a kadar huzurlu olmasi, bir ve beraber olmasi, güçlü ve büyük Türkiye’yi ve etrafindaki ülkelere bu dönem içerisinde kendi kazanimlarini tahvil edebilecek bir anlayisi saglamasinin önünü açacaktir. Bunu sadece biz kendimiz degerlendiriyor degiliz. Bu beklenti, esas itibariyla o ülkelerin kendi milletlerinin beklentilerini olusturmaktadir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA