Esenyurt'ta Markete Silahli Saldiri Açiklamasi Kepenkleri Indiren Dükkan Sahibi Olasi Bir Faciayi Önledi

Esenyurt’ta bir marketin önünde tartisan iki grup arasinda yasanan kavgada silahlar çekildi. Taraflardan biri elindeki uzun namlulu silahla markete siginirken dükkan sahibinin kepenkleri indirmesi olasi bir faciayi engelledi.

Esenyurt'ta Markete Silahli Saldiri Açiklamasi Kepenkleri Indiren Dükkan Sahibi Olasi Bir Faciayi Önledi
Olay, gece saatlerinde Esenyurt Orhangazi Mahallesi Halide Edip Adivar Caddesi üzerinde meydana geldi. Iddiaya göre, aralarinda husumet olan iki grup arasinda önce sözlü tartisma çikti. Çikan tartisma sonrasi taraflardan biri elindeki uzun namlulu silahla markete sigindi. Market sahibinin kepenkleri indirmesi üzerine diger grup markete pompali tüfekle ates etti. Kepenkleri kapatan dükkan sahibi olasi bir faciayi önlerken çok sayida mermi marketin camina ve kepenklere isabet etti. Yasanan saldiri sonrasi ates eden grup olay yerinden kaçti. Çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede genis güvenlik önlemleri alirken saldiri sonrasi yara almadan kurtulan kisiyi polis ekipleri ifadesi alinmak üzere karakola götürdü.

Yasanan olayda ölü ve yarali olmazken marketin cami ve park halinde bulunan bir otomobile isabet eden mermiler küçük çapta hasara neden oldu.

Polis ekipleri yasanan olayla ilgili çalisma baslatti

Yasananlar marketin güvenlik kamerasinda

Görüntülerde disarda yasanan kavga sonrasi marketin içene elinde uzun namlulu silahla giren bir kisi görülüyor. Elinde uzun namlulu silahla disari çikmak isteyen kisiye market sahibi engel olmaya çalistigi görülüyor.
Kaynak: İHA