Düziçi'nde 'Teleferik Satiliyor' Tartismasi

Düziçi Belediye Baskani Alper Öner, eski belediye baskaninin ortaya attigi "Teleferik satiliyor" iddiasinin gerçegi yansitmadigini açikladi. Baskan Öner, "Eski Baskan birkaç gün önce dedi ki Düziçi’ndeki teleferigi baskan satiyormus. Öyle bir sey yok. Ben teleferigi falan satmiyorum. Hatta biz yapilanin üzerine ne koyabiliriz, ilçemizi daha güzel hale nasil getirebiliriz, issizligi nasil azaltiriz, istihdami ve üretimi nasil arttirabiliriz bunlarin derdindeyiz. Onun için su an Ökkes baskanin baslattigi teleferik satiliyormus algisini kirmak için buradayiz" dedi.

Düziçi'nde 'Teleferik Satiliyor' Tartismasi
Düziçi Belediye Baskani Alper Öner, önceki dönem Belediye Baskani Ökkes Namli’nin, “Düziçi’ndeki teleferigi baskan satiyormus” sözlerine karsilik suskunlugunu bozdu. Yapimi devam eden teleferik çalismalarini yerinde inceleyen Baskan Öner, burada gazetecilere açiklama yapti. “Eski baskan birkaç gün önce açiklama yapti, Düziçi’ndeki teleferigi baskan satiyormus” diyerek sözlerine baslayan Baskan Öner, öyle bir seyin olmadigini teleferigi satmadigini söyledi.



2019 Mart ayinda beri yaklasik 37 milyon lira ödediklerini ifade eden Belediye Baskani Alper Öner, “Eski baskan birkaç gün açiklama yapti. Dedi ki Düziçi’ndeki teleferigi baskan satiyormus. Öyle bir sey yok. Ben teleferigi falan satmiyorum. Hatta biz yapilanin üzerine ne koyabiliriz, ilçemizi daha güzel hale nasil getirebiliriz, issizligi nasil azaltiriz, istihdami ve üretimi nasil arttirabiliriz bunlarin derdindeyiz. Onun için su an Ökkes baskanin baslattigi teleferik satiliyormus algisini kirmak için buradayiz. Ökkes baskan döneminde çekilen 50 milyon kredi ve 12 milyon 250 bin liralik krediyi ödüyoruz. Ökkes baskan bu kredinin sadece üç tanesini ödedi.

Yani çok az miktarini o ödedi.

2019 Mart ayindan itibaren yaklasik 37 milyon lirayi biz ödedik” diye konustu.



“Ticari olarak bu teleferik Düziçi Belediyesi’nin bütçesine çok fazla”

Düziçi Belediyesi’nin teleferigi satmayacagini kesin bir dille yineleyen Baskan Öner, “Ökkes baskan diyor ki fizibilite raporu hazirlattik. Dogru biz fiziki olarak yapilamaz demiyoruz ki ekonomik olarak belediyemize yük. Bu yükü nasil azaltiriz bu isin için nasil en az zararla çikariz bunun derdindeyiz. Ticari olarak bu teleferik Düziçi Belediyesi’nin bütçesine çok fazla. Yani Isviçre’de Alpleri gezerek hayalle yapilacak bir is degil. Ekonomiyi ortaya koyarsiniz gelirimiz ne giderimiz ne ona bakarsaniz sonra bir is yapacaksaniz önce kaynaginiz kalan kismina kredi kullanirsiniz. Bizim teleferigimizin tamami kredi. Tamami kredi olan isletmelerin kar etmesi zordur. Özet olarak Düziçi Belediyesi teleferigi satmiyor. Ama daha iyi isletebilmek için özel firmalarla görüs alisverisinde bulunuyoruz, bulunmaya da devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA