Bati Karadeniz'de Tonlarca Balik Kiyiya Vurdu; Eline Çuvali, Kovayi Alan Sahile Kostu

Bartin’in Amasra ilçesinde deniz suyunun sogumasi nedeniyle tonlarca balik kiyiya vururken yüzlerce kisi ellerinde kova çuval, kova ve posetlerle sahile akin etti.

Deniz suyunun aniden sogumasi sebebiyle Avara Göçkündemirci sahilinde tonlarca istavrit kiyiya vurdu.

Yaklasik 500 metre uzunluktaki sahil seridi boyunca kumsa yüzeyini tonlarca balik kaplarken 7'den 70'e yüzlerce vatandas ellerinde kova, çuval ve posetlerle balik toplamak için sahile akin etti.

Kadini erkegi çok sayida vatandasin ellerinde fenerlerle kiyida biriken baliklari topladigi anlar ilginç görüntü olusturdu.

Vatandaslardan Ramazan Sen, poyraz esmesi nedeniyle deniz suyunun sogudugunu ve 2 aksamdir ciddi bir balik akini oldugunu söyledi.

Sen, "Ben de bu aksam yaklasik 40 kilo balik topladim. Kendim denizciyim ama simdiye kadar böyle bir sey görmedim. Büyüklerimiz 20 yil önce böyle bir sey oldugunu söylüyor ama bu kadar da degilmis. Bu aksam yüzlerce kisi baliga doydu." dedi.

Köy sakinlerinden Nevzat Yelkenci de denizin ani sogumasi nedeniyle tonlarca istavritin sahile vurdugunu ve birçok kisi gibi kendisinin de kovalarla sahile geldigini belirterek, "Burada 100 kilo toplayan var. Daha önce de bu olayi yasamistik ama böylesi olmamisti." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA