Mugla'da Yangin Magduru Çocuklar Için 'Gelecegimizi Yesertiyoruz' Projesi

.

Mugla'nin Milas ilçesindeki orman yanginindan olumsuz etkilenen çocuklar için "Gelecegimizi Yesertiyoruz" projesi hayata geçirildi.

Feslegen Ilkokulunda düzenlenen törende palyaço gösterisiyle eglenen çocuklar, sihirbazlik oyunlarini da müzik esliginde merakla izledi.

Etkinlige katilanlar, çocuklarla okul bahçesinde hazirlanan alanlara çam, armut, ihlamur ve ceviz fidanlari dikti.

Çocuklar daha sonra gönüllü resim ögretmenleri ile Milas Rehberlik Arastirma Merkezi’nden psikologlar esliginde sinifta ve okul bahçesindeki asirlik kestane agaci gölgesinde resim çizdi.

Milas Milli Egitim Müdürü Ali Vurgun ile Türkiye Süt Üreticileri Birligi Genel Baskan Vekili ve Milas Süt Birligi Baskani Ali Ihsan Gezgin de çocuklara basari diledi.

Vurgun, projeye destek vermekten mutluluk duyduklarini belirtti.

Bölgede çok aci bir yangin yasandigini animsatan Vurgun, "Bu proje bizim için büyük önem tasiyor. Çünkü çocuklarimizda yanginin olusturdugu olumsuzluklari en aza indirmeyi ve çocuklarimiza doga sevgisini kazandirmayi hedefliyor." dedi.

Gezgin de yillardir çocuklar için çesitli sosyal sorumluluk projeleri gerçeklestirdiklerini vurguladi.

Yasanan yanginda ormanlarla birlikte zeytinlikler, meyve bahçeleri ve evlerin de büyük zarar gördügünü ifade eden Gezgin, "Bu korkuyu, aciyi hepimiz yasadik. Ancak en derin yasayan çocuklarimiz oldu. Biz de Milas Süt Birligi olarak çocuklarimizin psikolojisini nasil düzeltebiliriz diyerek, 'Gelecegimizi Yesertiyoruz' isimli sosyal sorumluluk projemizi hazirladik."diye konustu.

Gezgin, proje kapsaminda etkinliklerin devam edecegini kaydetti.
Kaynak: AA