EXPO 2023 Kapsaminda Yapimi Tamamlanan Kristal Lagün Havuzu 45 Günde Dolacak

Kahramanmaras'ta 'doga dostu sehir ve duyarlilik' ana temasiyla düzenlenecek EXPO 2023'ün hazirliklari sürüyor Onikisubat Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek: 'Bugün itibariyla bu iç havuza su tutmaya basladik. Tamamen dolumu ise 45 gün sürecek'

Kahramanmaras'in Onikisubat ilçesinde "Doga Dostu Sehir ve Duyarlilik" ana temasiyla gerçeklestirilecek EXPO 2023 kapsaminda yapimi tamamlanan Kristal Lagün Havuzu'na su doldurulmaya baslandi.

Merkez Onikisubat Belediyesinin Hasancikli Mahallesi'nde bulunan Menzelet ve Sir Baraji çevresindeki 747 bin metrekarelik EXPO alaninda çalismalar tüm hiziyla devam ediyor.

Bu kapsamda, yapimi tamamlanan 70 dönüm üzerine kurulu Kristal Lagün Havuzu'na su doldurulmaya baslanmasi amaciyla program düzenlendi.

Burada gazetecilere açiklamada bulunan Onikisubat Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek, projenin Kahramanmaras'i marka kent haline dönüstürebilecek önemli bir çalisma oldugunu söyledi.

EXPO'nun en önemli ayaklarindan birinin Kristal Lagün Projesi oldugunu belirten Mahçiçek, "Yaklasik 70 bin metrekare büyüklügünde devasa bir lagün, yani iç havuz. Bugün itibariyla bu iç havuza su tutmaya basladik. Tamamen dolumu ise 45 gün sürecek. Burada öncelikle kimyasal aritma yapildiktan sonra otomatik aritma devreye girecek ve bu devasa havuz Kahramanmaras'imizin, Türkiye'mizin gösterimine sunulacak." dedi.

Mahçiçek, havuzun etrafina iki kafe ve lokanta projesinin de oldugunu anlatarak söyle devam etti:

"Türkiye'nin önemli ve bugüne kadar yapilmamis projelerinden birisi olan Ugur Böcegi ve Kelebek bahçemizin de insaati süratle devam ediyor. Önümüzdeki yilin baharinda bunlar da devreye girecek ve EXPO projesinin içine serpistirdigimiz bu güzellikleri bütün dünyanin gösterimine sunacagiz. Bu öyle bir proje ki Avrupa'da böyle bir havuz yok. Bu Türkiye'de var. Kahramanmaras'ta, Onikisubat'ta var. Bu da Onikisubat Belediyesinin farkini herkese gösterecek bir proje."

Program, proje alaninda yapilan incelemenin ardindan sona erdi.
Kaynak: AA