Eskisehir'in Mihalgazi Belediye Baskani Akgül, Çubuk'ta Tursu Isletmelerini Gezdi

Eskisehir'in Mihalgazi Belediye Baskani Zeynep Akgül, Türkiye'nin önemli tursu üretim merkezlerinden Ankara'nin Çubuk ilçesindeki isletmeleri inceledi.

Akgül, Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas'i makaminda ziyaret etti. Bir süre görüsen Akgül ile Demirbas, daha sonra ilçedeki tursu üretim isletmelerini gezdi, yetkililerden bilgi aldi.

Incelemelerin ardindan konusan Akgül, Mihalgazi ilçesinde üretilen sebzelerin katma degerli ürünlere dönüstürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu anlamda Çubuk ilçesinin kendileri için güzel örnek teskil ettigini ifade eden Akgül, "Ekibimiz daha önce sizin atölyeleri ve tursulari inceledi. Çubuk tursusunun aynisini yapmak pesindeyiz. Çubuk tursusu çok çabuk markalasti. Bu kadar çabuk dünya çapinda markalasmanin nasil yapildigini çok merak ediyorum. Bu kadar hizli bir sekilde markalasmayi gerçekten görmedim, duymadim." dedi.

Akgül, Çubuk tursusunun kendine has degeri bulunduguna dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Çubuk tursusu farkli tadi, aromasi ve her seyiyle çok güzel. Ilçemizin ekonomisi de sebze yetistiriciligine dayanmaktadir. Bizde vatandaslarimizin ürettigi sebzeleri tursu gibi katma degerli ürünlere dönüstürerek satisini yapmasini istiyoruz. Bu nedenle Çubuk Belediyesinin yapmis oldugu tursu atölyesinin aynisi ilçemizde de kurduk. Simdi ise Çubuk tursusu gibi tursu kurmak için kollari sivadik. Çubuk hem tarim ve hayvancilik alaninda hem turizm alaninda hem sanayi alaninda hem de egitim alaninda çok yönlü bir gelisme göstermis. Biz her alanda Çubuk’u örnek almak istiyoruz."

Baskan Demirbas ise Çubuk tursusunun cografi isaret belgesine sahip oldugunu belirterek, "Ilçemizdeki tursu üretimi her yil artarak devam ediyor. Tursumuzun kalitesiyle, dogalligiyla, lezzetiyle pazar payimiz artti. Nereye gitseniz hangi ilimize veya makama gitseniz tursu deyince Çubuk akla geliyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA