Bolu'da Üniversite Ögrencileri Kamu Misafirhanelerinden Yararlanabilecek

Vali Ahmet Ümit: 'Konaklama talebinin yogun olma ihtimaline karsilik ihtiyaç halinde kamu kurumlarimizin misafirhanelerini 15 Kasim'a kadar ögrencilerimizin hizmetine açik tutacagiz'.

Bolu'da üniversite ögrencileri, barinma konusunda sikinti yasamamalari için kamu kurumlarinin misafirhanelerini 15 Kasim'a kadar kullanabilecek.

Vali Ahmet Ümit baskanliginda gerçeklestirilen 2021-2022 Akademik Yili Üniversite Güvenlik Tedbirleri Toplantisi'nda üniversite ögrencilerinin saglik, güvenlik, barinma ve ulasim gibi konularda ihtiyaçlarinin giderilmesine yönelik yürütülen ve planlanan çalismalar ile alinmasi gereken ek tedbirler görüsüldü.

Toplantida ayrica, Il Emniyet Müdürlügü Güvenlik Sube Müdürlügünce alinmasi planlanan ek tedbirlerle ilgili katilimcilara bilgi aktarildi.

Vali Ahmet Ümit, toplantida yaptigi konusmada, kampüs, okul ve yurt çevrelerinde bütün tedbirleri alarak ögrencilerin saglikli, mutlu ve huzurlu bir ortamda egitim almalarini saglamayi amaçladiklarini söyledi.

Barinma sorunu provokasyonu ile market ve ev kiralarindaki fahis fiyatlarin kontrolüne iliskin tüm tedbirleri aldiklarini vurgulayan Ümit, "Ögrencilerimiz, bizlere ailelerinin emanetidir. Ailelerimiz müsterih olsunlar. Ögrencilerimizin huzur ortaminda güvenli egitim almalarini saglamak için gerekli tüm tedbirlerimizi aldik. Barinma ve ulasim basta olmak üzere egitim yili baslamadan tedbirlerin alinmasi için ilgili yetkili kurumlara gerekli talimatlar verildi." diye konustu.

Ümit, kentteki mevcut Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile özel yurt kapasitelerinin, ögrencilerin taleplerine karsilik verebilecek nitelikte ve donanimda oldugunu vurgulayarak, "Konaklama talebinin yogun olma ihtimaline karsilik ihtiyaç halinde kamu kurumlarimizin misafirhanelerini 15 Kasim 2021 tarihine kadar ögrencilerimizin hizmetine açik tutacagiz." dedi.

Toplantiya, Bolu Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Yilmaz, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi (BAIBÜ) Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kamil Gürel, Vali Yardimcisi Ahmet Atilkan, Il Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Haluk Saygili, Gençlik ve Spor Il Müdürü Serafettin Çilkara, Il Milli Egitim Müdürü Cemil Sarici ve ilgili kurum amirleri katildi.
Kaynak: AA