Yeni Kurulan Bayburt Barosu Baskanligina Serkan Pekmezci Seçildi

Çoklu baro sistemini getiren kanun degisikligi kapsaminda Türkiye Barolar Birligi Avukatlik Kanunu Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmeligin Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girmesinin ardindan kurulan Bayburt Barosu Baskanligina Serkan Pekmezci seçildi.



Pekmezci, AA muhabirine, Türkiye Barolar Birligi Avukatlik Kanunu Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmeligin geçen yil Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girdigini animsatti.

Yönetmelikte yer alan "Baro bulunmayan bir ilin bölgesi içinde 30 avukatin sürekli olarak çalistiginin anlasilmasi, o ilde yeni bir baro kurulmasini gerektirecek." maddesiyle Türkiye'nin son bölge barosu olan Gümüshane-Bayburt Bölge barosunun ayrildigini belirten Pekmezci, Kovid-19 salgini nedeniyle ertelenen genel kurulu 25 Eylül Cumartesi günü yaptiklarini söyledi.

Pekmezci, Gümüshane-Bayburt Bölge Barosunun 1974'te kuruldugunu, bu zamana dek Bayburtlu avukatlar olarak Gümüshane'deki meslektaslariyla vatandasa hizmet verdiklerini ifade ederek, söyle konustu:

"Gelinen noktada her ilde 30 avukati bulunan barolar kendi tüzel kisiliklerini kurmakla zorunlular. Biz de 44 avukatin görev yaptigi ilimizde pandemi süreci nedeniyle ertelenmis olan genel kurulumuzu bu hafta sonu gerçeklestirdik. Genel kurulda arkadaslarim, ben ve yönetim kurulunu baroya baskan ve yönetim kurulu olarak seçtiler. Yani Türkiye'nin son bölge barosu yaptigi son genel kurullarla artik ayrildi. Gümüshane 15 gün önce genel kurulunu yapti ve avukat Metin Arslan Gümüshane Barosunun baskani seçildi. Biz de seçimimizi bu hafta yaptik ve böylelikle Bayburt Barosu tüzel kisiligini kazanmis oldu."

Pekmezci, yeni kurulan baronun ülkeye, millete ve yargi camiasina hayirli olmasini dileyerek, "Baromuzda su anda 44 kayitli avukatimiz var. 6 da stajyer avukatimiz var. 50 avukatimizla yargi camiamiza ve sehrimize hizmet edecegiz. Bayburt'la birlikte ülkemizin tüm illerinde artik baro oldu. Hayirli olsun." diye konustu.

Kaynak: AA