Nilüfer Belediyesi'nden Okullara Fide Ve Tohum Destegi

Nilüfer Belediyesi Kent Bostanlari’ndan fide, tohum ve gübre destegi alan ögrenciler, marul, lahana ve brokoli fidelerini okul bahçesine dikti.

Nilüfer Belediyesi'nden Okullara Fide Ve Tohum Destegi
Her yastan insani tarim ve saglikli gidayla bulusturmak için bugüne kadar birçok projeyi hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, bu konuda gelecek kusaklari da yetistiriyor. Ürünlü Mahallesi’ndeki Nilüfer Belediyesi Küçük Ölçekli Kent Bostanlari’nda ve Ihsaniye Mahallesi’ndeki Mini Bostan’da ilkokuldan üniversiteye kadar her yastan ögrencileri konuk ederek ekim, dikim, tohum alma ve hasat islemi yaptiran Nilüfer Belediyesi, kentteki okullara fide, tohum, kompost ve gübre desteginde de bulunuyor.

Nilüfer Kent Bostanlari’ndan kislik sebze fide ve tohumlariyla kompost gübre talep eden okullardan biri de 3 Mart Azizoglu Ortaokulu oldu. Nilüfer Kent Bostanlari Sorumlusu Selin Biçakçioglu, ilk olarak 6. sinif ögrencilerine fide, tohum, ekim, dikim ve kompost gübre hakkinda bilgilendirme yapti. Ögrenciler daha sonra, okul bahçesinde olusturulan yataklarda, topragi kompost gübreyle zenginlestirdi. Marul ve brokoli fidelerini kendi elleriyle topraga diken ögrenciler, ardindan fidelere can suyunu verdi. Ziraî üretim yapmaktan dolayi heyecanli olduklarini dile getiren ögrenciler, diktikleri fidelerin gelisim sürecini yakindan takip edeceklerini ve tohum alma islemi de yapacaklarini ifade etti.

Permakültür Dogal Tarim Projesi ile ögrencilere yasam becerileri kazandirmayi hedeflediklerini belirten sosyal bilgiler ögretmeni Ali Riza Günay da, Nilüfer Kent Bostanlari’ndan aldiklari havuç, ispanak, pazi, maydanoz gibi tohumlar ile brokoli, lahana ve marul fidelerini toprakla bulusturduklarini belirtti.

Uygulamayi okullarda yayginlastirmayi hedeflediklerini ifade eden Nilüfer Belediyesi Kent Bostanlari sorumlusu Selin Biçakçioglu da, Nilüfer Kent Bostanlari’ndan fide, tohum, kompost ve gübre talebinde bulunan her okula destek olacaklarini vurguladi.
Kaynak: İHA