'Sakin Sehir' Persembe'deki Hoynat Adasi'na Yeni Seyir Alani

Ordu'nun "Sakin Sehir" unvanli Persembe ilçesindeki Hoynat Adasi'nin turizm potansiyelini artirmak için çalismalara baslandi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, tepeli karabatak kuslarinin nadiren yuva yaptigi ve çift gümüs martilarin yasadigi ada, Büyüksehir Belediyesince yapilan çevre düzenlemelerinin ardindan yüzlerce insanin ziyaret ettigi turizm merkezi haline geldi.

Yapilan çalismalarla yogun ilgi gören adanin turizm potansiyelini daha da artirmak için ikinci etap çalismalara baslandi.

Bu kapsamda Çaka Tüneli çikisindan sonraki 300 metrelik alani kapsayacak proje ile Hoynat'a yeni bir seyir alani kazandirilacak.

Yapim Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan yürütülen proje kapsaminda, 4 metre genisliginde 1300 metrekare granit ve 200 metrekare bazalt küp tas kaplamali yürüyüs yolu insa edilecek.

Alanda ayrica ortalama 900 metrekare seyir teraslari, emprenyeli 300 metre ahsap korkuluk, 27 bank, 5 ahsap tenteli pergola, büfe, 2 seyir dürbünü, agaç alti oturma alanlari, fotograf çekilme alani, 5 metre tek konsollu ahsap görünümlü 17 elektrik diregi ve 5 metre çift konsollu ahsap görünümlü 8 elektrik diregi yer alacak.

Ordu Büyüksehir Belediyesi ekiplerince devam eden çalismalarin tamamlanmasiyla alan, yerli ve yabanci turistlerin kullanimina sunulacak.

Kaynak: AA