AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Izmit Körfezi'ni Havadan Denetledi Açiklamasi

'(Müsilaj) Bütün kurumlarimiz çalismalarina devam edecek. Insallah Marmara için konusuyoruz; kalici olarak bu sorunun çözülmesi için her türlü tedbir ortaya konulacaktir' 'Sonuçta hep beraber bu meselenin arkasini takip edecegiz, üstesinden gelecegiz. Bu sorunun en ciddi sekilde giderilmesi için herkesin üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmesini temenni ediyorum' (Çevrenin korunmasi) Belediyelerimizle, bakanliklarimizla denetimlerini asla eksik etmeden, kimseye acimadan, kimsenin gözünün yasina bakmadan, kim çevreyi tahrip ediyorsa onlara karsi her türlü tedbiri alarak bu mücadeleyi verecegiz'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Marmara Denizi'nde yaz aylarinda ortaya çikan müsilajla (deniz salyasi) mücadele çalismalarina iliskin, "Bütün kurumlarimiz çalismalarina devam edecek. Insallah Marmara için konusuyoruz; kalici olarak bu sorunun çözülmesi için her türlü tedbir ortaya konulacaktir." dedi.

Kurtulmus, Izmit ilçesindeki Sekapark'tan havalanan Kocaeli Büyüksehir Belediyesine ait deniz uçagiyla Izmit Körfezi'nde incelemelerde bulundu.

Incelemenin ardindan açiklama yapan Kurtulmus, Izmit Körfezi'nde ve Marmara Denizi'nde Kocaeli Büyüksehir Belediyesinin yaptigi çalismalari yerinde görme firsati bulduklarini söyledi.

Kurtulmus, Marmara Denizi'nde ortaya çikan müsilajin Türkiye'nin gündemini yaz boyunca mesgul ettigini vurgulayarak, çevreye karsi insanoglunun duyarsizligi sonucu bu sorunun ortaya çiktigini kaydetti.

Yaz boyunca ilgili tüm kurumlarin müsilajla mücadele çalismalarina devam ettigini aktaran Kurtulmus, Marmara Denizi'ni yok eden bu vahim çevre kirliliginin sonuçlarini ortadan kaldirmak için bilimsel çalismalar yapildigini anlatti.

- "Çevreye saygi duymak insana saygi duymanin bir geregidir"

Konuyla ilgili yürütülen çalismalara deginen Kurtulmus, söyle devam etti:

"Bir kez daha ifade etmek isterim; tabii ki bu ülke sanayilesecek, gelisecek, sehirlesecek. Buna kimsenin itirazi olamaz ama sonuçta herkesin ne yapiyor olursa olsun ister sehirlessin, ister fabrikalarda üretim yapsin ister gemileriyle bu üretimlerin baska ülkelere ihraç edilmesi için ya da ham maddenin Türkiye gelmesi için faaliyette bulunsun, birinci derecede gerçekten saygili olmasi gereken sey çevredir. Çevreye saygi duymak insana saygi duymanin bir geregidir. Havadan denetimde de gördük ki bütün gücümüzle yasadigimiz çevreyi korumak bakimindan fevkalade titiz ve hassas olmamiz lazim. Her gün haberlerde okuyoruz. Bu sadece Türkiye'nin meselesi, sadece Marmara'nin meselesi ya da yasadigimiz çevrenin meselesi degildir, bütün insanligin ortak sorunudur. Çevreye verilen tahribat, bütün insanligin akibetini çok kötü etkileyecek sonuçlari da doguracaktir. Iste müsilaj bunlardan biri."

Iklim degisikligine ve buna bagli yasanan olaylara deginen Kurtulmus, dünyanin ve insanligin daha zor dönemler yasayacagini, bunun tedbirini alacak olanin da insanoglu oldugunu vurguladi.

- "Çevrenin korunmasi için titizlikle çalismaya devam edecegiz"

Kurtulmus, çevrenin korunmasi için bilimsel verileri ortaya koyarak, titizlikle çalismaya devam edeceklerini dile getirerek, "Belediyelerimizle, bakanliklarimizla denetimlerini asla eksik etmeden, kimseye acimadan, kimsenin gözünün yasina bakmadan, kim çevreyi tahrip ediyorsa onlara karsi her türlü tedbiri alarak bu mücadeleyi verecegiz. Ama tek tek birey olarak, insanlar olarak, bizler de vatandaslar olarak çevreye karsi hassasiyetimizi koruyarak, Türkiye'yi daha yasanabilir bir ülke haline getirmek, yasadigimiz sehirleri daha yasanabilir hale getirmek ve nihayetinde dünyayi da daha temiz, çok daha yasanabilir bir dünya haline getirmek için mücadele edecegiz." diye konustu.

Çevre temizligine verdikleri desteklerden dolayi Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve bu konudaki duyarli liderliginden dolayi Çevre ve Sehircilik Bakanligina tesekkür eden Kurtulmus, “Bütün kurumlarimiz çalismalarina devam edecek. Insallah Marmara için konusuyoruz; kalici olarak bu sorunun çözülmesi için her türlü tedbir ortaya konulacaktir. TBMM'de bu sorunun çözümü için bir alt komisyon kurularak, burada degerlendirmeler yapti. Alt komisyon üyeleri de buraya gelerek uçakla havadan denetimlerini yapti. Sonuçta hep beraber bu meselenin arkasini takip edecegiz, üstesinden gelecegiz. Insallah bu sorunun en ciddi sekilde giderilmesi için herkesin üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmesini temenni ediyorum. Milletimizin de bu vesileyle daha saglikli, daha güzel, daha temiz bir Türkiye, daha temiz bir Kocaeli ve daha temiz bir dünya birakmak için mücadelemizde paydas olmalarini temenni ediyorum." ifadelerini kullandi.

Kurtulmus, daha sonra Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin'i ziyaret ederek, kentteki çalismalar hakkinda bilgi aldi.

AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes'i de ziyaret eden Kurtulmus, partililerle bir araya geldi.
Kaynak: AA