Geri Dönüsüm Tesisinde Yangin Çikti, Vatandaslar Isyan Etti

Manisa’nin Yunusemre ilçesindeki bir geri dönüsüm fabrikasinin bahçesinde yangin çikti. Sürekli olarak ayni tesiste yangin çiktigini belirten vatandaslar, yetkililerin soruna bir çözüm bulmasini istedi.

Geri Dönüsüm Tesisinde Yangin Çikti, Vatandaslar Isyan Etti
Manisa’nin Yunusemre ilçesine bagli Muradiye Mahallesi’ndeki bir geri dönüsüm tesisinin bahçesinde çikan yangin itfaiye ekipleri tarafindan tamamen kontrol altina alinarak söndürüldü.

Yangin, Manisa’nin Yunusemre ilçesine bagli Muradiye Mahallesi’nde bulunan bir geri dönüsüm tesisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beyaz esya için hammadde üretimi yapilan tesisteki plastik ve metal atiklarin bulundugu bölümde yangin çikti. Ilk olarak tesis çalisanlari tarafindan müdahale edilen yangin kontrolden çikinca Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligina bildirildi.

Ihbar üzerine bölgeye çok sayida itfaiye sevk edildi. Yanginda jandarma ekipleri de yol güvenligini alarak olasi bir kazanin önüne geçti. Jandarma ekipleri bu arada firma yetkililerine tepki gösteren vatandaslari sakinlestirerek dumandan etkilenmemeleri için bölgeden uzaklasmalarini istedi. Ekiplerin yaklasik bir saatlik müdahalesi sonrasinda yangin tamamen kontrol altina alinarak söndürüldü.

Vatandaslar tepki gösterdi

Geri dönüsüm tesisinin hemen yanindaki yaklasik 200 dairenin bulundugu bir sitenin sakinleri ise duruma tepki gösterdi. Yanginin çikmasinin kimsenin istemedigini ancak can güvenliklerinin olmadigini kaydeden site sakinleri durumu defalarca yetkililere bildirmelerine ragmen bir türlü sorunun çözülmedigini kaydetti.

Site yöneticisi ve sakinlerinden Askin Gülbay, "Defalarca kimyasal kokudan, dumandan, çöp kokularina maruz kaliyoruz. BU kapaklar kafamiza düsebilirdi. burada Ali, Veli suçlu demiyoruz. Bizim buraya yerlesim yeri için ruhsat veriliyorsa oraya tesis için ruhsat verilmeyecekti veya ona veriliyorlarsa bizim buraya imar verilmeyecekti" dedi.

Site sakinlerinden Ilknur Kadas, "Sürekli sikayet ediyoruz kimse ilgilenmiyor. Bütün yaz bunlarla ugrastik" diye konustu.

Bir diger site sakini Tunç Çakmak ise yangin sirasinda meydana gelen patlamalar sonrasi birçok parçanin bina duvarlarina ve sitenin bahçesine düstügünü söyledi.

Çakmak, "Patlama sonrasi 2 tane büyük varil kapagi sitenin bahçesine düstü. Bir tanesi üçüncü katin duvarina çarpip yere düstü. Bir arkadasimin iki adim önüne düstü. Yola düsenlerin haddi hesabi yok. Onlarin hepsi toplandi" dedi.

Kaynak: İHA