Büyüksehir'in Van'a Nefes Aldiracak Imar Revizyon Çalismasi Basladi

Van Büyüksehir Belediyesi, sehrin sikisan ve düzensiz imarini rahatlatmak için bugüne kadar yapilan en büyük revizyon projesini hayata geçiriyor.

Büyüksehir'in Van'a Nefes Aldiracak Imar Revizyon Çalismasi Basladi
Van Büyüksehir Belediyesi bugüne kadar yapilmamis büyüklükte bir imar revizyon projesini hayata geçiriyor. Bu kapsamda daha önce sivil toplum örgütleri ve meslek odalariyla yapilan görüsmelerin ardindan simdi de imar revizyon çalismasina dahil edilen mahallelerdeki vatandaslarla toplantilar yapiliyor. Van Büyüksehir Belediyesi Hacibekir Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen ilk toplanti Sabaniye Mahallesi sakinlerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Toplantida yapilacak imar çalismalariyla ilgili vatandaslara bilgi veren Van Büyüksehir Belediyesi Imar ve Sehircilik Daire Baskani Seyfullah Sagban, mahalle sakinlerinin onayi olmadan bu ise baslanmayacagini söyledi.



“Ilk toplanti Sabaniye Mahallesi sakinleriyle yapildi”

Van Büyüksehir Belediyesi’nin kentin gelecegini düsünerek devasa bir imar revizyon çalismasinin startini verdigini belirten Sagban, katilimcilara revizyon çalismasini hazirlanan slayt esliginde anlatti. Sagban “Kentimizde genel olarak iç içe geçmis ve sikismis plansiz bir yapi var. Maalesef genel olarak modern bir sehir görüntüsünden uzak bir portre var. Biz iste bu görüntüyü ortadan kaldirarak genis yollari ve insanlara nefes aldiracak sosyal donati alanlari olan yeni yerlesim yerleri yapilabilsin diye imar revizyon çalismamizi hayata geçirdik. Bu isi sizin karsiniza getirmeden önce meslek odalari ve sivil toplum örgütleri ile de görüstük. Onlarin fikir ve taleplerini de dinledikten sonra simdi de konunun muhatabi olan sizlerle de bir araya gelerek yapilacak isler hakkinda bilgi vermek ve sizin de fikirlerinizi dinlemek istedik” dedi.



“Imar çalismasiyla arsa ve konut fiyatlari deger kazanacak”

Mevcut haliyle sehrin birçok mahallesinde çogunlugu müstakil olan küçük arsalarin bulundugunu, bu nedenle müteahhitlerin bu küçük alanlarda konut yapmaya pek sicak bakmadigini belirten Sagban, “Bu küçük arsa sahiplerinin bir araya gelerek anlasmalari halinde ortaya çikacak yeni büyük arsalarda bizim imar planlarimiza uygun sosyal donati alanlari ve genis yollari olan yeni konutlar yapilabilecek. Bu yeni cazibe merkezlerinin olusmasiyla kazanan yine siz vatandaslarimiz olacak. Çünkü arsa ve konut fiyatlari belirgin ölçüde artacak, yani sizin maliniz kiymetlenecek. Bir diger ve çok önemli bir arti ise siz, aileniz ve çocuklariniz daha güzel bir mahallede yasayacaksiniz” diye konustu.



“Mahallelinin istekleri anketle soruldu”

Yapilacak revizyon çalismasinda mahalle sakinlerinin onayina büyük önem verdiklerini belirten Sagban, “Van Büyüksehir Belediyemizce bu amaçla anketler hazirladi. Size dagittigimiz bu anketlere verdiginiz cevaplar bizim için çok önemli. Sunu belirtmek istiyorum, biz sizlerin rizasi disinda bir is yapmak istemiyoruz. Eger genel olarak istemiyoruz gibi bir tavirla karsilasirsak bu mahallede yapilacak imar revizyon çalismasini askiya alacagiz. Ama sizlerde bu karari vermeden önce sunu göz önünde bulundurmalisiniz; Eger bugün bu projeyi istemiyoruz derseniz biz istiyoruz diyen baska mahallelerde bu isi yapariz. Daha sonra bir daha ne zaman benzer bir revizyon çalismasi yapilir belli olmaz. Burada zarar eden siz ve sehrimizin gelecegi olur” seklinde konustu.

Toplanti, Sagban’in katilimcilarin sorularini cevaplandirmasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA