AK Parti'li Bülent Turan, Gelibolu Toplum Sagligi Merkezi'nin Açilisinda Konustu Açiklamasi

'Bu ülkede darbelere karsi duran kim varsa saygiyla selamliyorum, darbelere göz kirpan, darbecilerin cezalarini hafifleten, onlara naif ifadelerle destek olan kim varsa Gelibolu'dan, sehitler diyarindan onlari lanetliyorum' 'Gelibolu'muzdan davul zurnayla beraber karsiya yürüyerek geçecegiz. Az kaldi göreceksiniz. O köprü (1915 Çanakkale Köprüsü) Çanakkale'nin degil, Türkiye'nin degil, dünyanin bir parçasi olacak.'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, "Bu ülkede darbelere karsi duran kim varsa saygiyla selamliyorum, darbelere göz kirpan, darbecilerin cezalarini hafifleten, onlara naif ifadelerle destek olan kim varsa Gelibolu'dan, sehitler diyarindan onlari lanetliyorum." dedi.

Turan, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Toplum Sagligi Merkezi ve 112 Acil Yardim Istasyonu açilis törenine katildi.

Burada yaptigi konusmada gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunan Turan, "Bugün, Basbakan Adnan Menderes, Disisleri Bakani Fatin Rüstü Zorlu ve Maliye Bakani Hasan Polatkan'in idam edilislerinin 60. yil dönümü. Bu ülkede maalesef sudan sebeplerle 'Allah'tan milletimize devletimize ebedi saadetler diliyorum' diyen, idam edilirken bile bunu söyleyen aziz insanlarin, maalesef idam edildigini gördük. Bu ülkede darbelere karsi duran kim varsa saygiyla selamliyorum, darbelere göz kirpan, darbecilerin cezalarini hafifleten, onlara naif ifadelerle destek olan kim varsa Gelibolu'dan, sehitler diyarindan onlari lanetliyorum." diye konustu.

Türkiye'nin büyümeye devam ettigini belirten Turan, söyle devam etti:

"Uluslararasi her toplantida Türkiye 'ne der' deniliyor. 'Türkiye'nin durusu nasil' deniyor. Hatirlayin, her toplantinin bas maddesi Türkiye. Bu çok kiymetli bir deger. Biz bu ülkede düne kadar savunma sanayi mi bilirdik? Bakiniz bizim kurumlarimiza, Aselsan ya da baska birine, hepsi bas taci ve eski. Ama cirolarina bakin büyümesi 15-20 yil. Kibrit kutusunun üzerinde Türk mali yazardi, ona bakar sevinirdik. Su anda savunma sanayinin yüzde 80'i yerli, Türk mühendislerinin kendi katkisiyla yapiyor. IHA'si, SIHA'si basta olmak üzere birçok uluslararasi örnek çalismasi dünyaya ihraca basliyor. Önceden böyle degildi. Bu sikintilari hep birlikte asacagiz. Türkiye'nin büyümesine hep beraber omuz verecegiz."

Geçen hafta Türk ordusunun en güçlü silahi olan Akinci'nin envantere girdigini vurgulayan Turan, "Su 2 bin yillik ordunun içerisinde Akinci kadar degerli bir silah olmadi simdiye kadar ve bu silah Türk yapimi, bizim gençlerimiz yapti. Ama bu gururumuzu, Diyanet Isleri Baskanimizin yaptigi bir dua kadar konusamadik bile. Bu vahim bir durum. Is yapiyoruz, üretiyoruz, heyecan duyuyoruz. Dön dolas, Diyanet Isleri Baskani o duayi yapti, bunu yapti. Bu ülkeye haksizlik yapmayalim. Muhalefet bas taci, elestirsin, sitem etsin. Ama Mevlana hazretlerinin hatirasini, 1 asirdan beri bu topraklarda çarçur etmeye hiç kimsenin haddi de yoktur, yetkisi de yoktur." ifadelerini kullandi.

- "Gelibolu'muzu tekrar Anadolu'ya baglama imkani bulacagiz"

1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliyelerinin yerlestirilmeye basladigini hatirlatan Turan, konusmasini söyle sürdürdü:

"Toplam 80 küsur tabliyemiz var. Son birkaç tanesi kaldi. Artik su bir ay içerisinde Gelibolu'muzu tekrar Anadolu'ya baglama imkani bulacagiz. Tarihte Türkler ilk kez bu topraklarda Avrupa ve Anadolu geçisini kurdular. Biz tekrar kuracagiz. Gelibolu'muzdan davul zurnayla beraber karsiya yürüyerek geçecegiz. Az kaldi göreceksiniz. O köprü Çanakkale'nin degil, Türkiye'nin degil, dünyanin bir parçasi olacak."

Açilisa, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Vali Yardimcisi ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Gelibolu Belediye Baskani Mustafa Özacar, Saglik Il Müdürü Gökhan Bastürk ile oda ve borsalarin temsilcileri, siyasi partilerin baskanlari ve çok sayida kisi katildi.
Kaynak: AA