(ÖZEL) Altinbesik Magarasi'na 2 Ayda 20 Bin Ziyaretçi

Antalya’da iki yil aradan kapilarini yeniden açan Altinbesik Magarasi’ni 2 ayda 20 bin kisi ziyaret etti. Yeralti gölü üzerinde masmavi sularinda gezilebilen magara yerli ve yabanci turistlerin akinina ugradi. Sodali suyu dolayisiyla turkuaz renginde olan göl, magaranin içine süzülen isiklarla ziyaretçilerine görsel sölen sunuyor.

(ÖZEL) Altinbesik Magarasi'na 2 Ayda 20 Bin Ziyaretçi
Yagis ve mevsim geçisleri nedeniyle tas ve kaya düsme tehlikesi bulundugu gerekçesiyle 1,5 yil önce ziyarete kapatilan dünyanin 3’üncü, Türkiye’nin ise en uzun yer alti gölü magarasi olan Altinbesik Magarasi yaklasik iki ay önce yeniden ziyaretçileri ile bulustu.

Antalya’nin Ibradi ilçesi Ürünlü Mahallesi sinirlari içerisinde bulunan magara yerli ve yabanci ziyaretçilerinin akinina ugruyor. Yaklasik iki ay içerisinde 20 bin kisinin ziyaret ettigi magarayi ortalama bir günde ortalama 350 kisi ziyaret etti. Gezi botlari ile magaranin güzelliklerini kesfe çikan ziyaretçiler, Antalya’nin bu cennet kösesine hayran kaldi.

Magaranin isletmesini yürüten Ibradi Belediyesi personeli ve Altinbesik Magarasi isletme sorumlusu Yilmaz Özdogan, magaranin yerli ve yabanci ziyaretçiler tarafindan büyük ilgi gördügüne dikkat çekti. Özdogan, özellikle fotograf tutkunlarinin magaranin sundugu görsel zenginlige hayran kaldigini ifade ederek, "Magarayi ziyaret edenlere en kaliteli hizmeti sunmak ve kentimizin tanitimina katki saglamak için var gücümüzle çalisiyoruz" dedi.



“Iki ayda 20 bin ziyaretçi”

Ibradi Belediyesi olarak pandemiden sonra normallesme süreci ile birlikte dünyanin en büyük üçüncü, Türkiye’nin ise en büyük yeralti gölü magarasi olan Altinbesik Magarasi’ni hizmete açtiklarini söyleyen Özdogan, "Magarayi yaklasik 2 ay önce hizmete açmistik. Iki aylik süreçte 20 bin civarinda ziyaretçi agirladik. Önümüzdeki yil yapacagimiz iyilestirmelerle bu rakami kis aylari da dahil olmak üzere yil bazinda 150 bine çikartmayi planliyoruz. Bu muhtesem doga güzelligini ve Magarayi görmek isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

Magaranin sadece Antalya bölgesinden degil dünyanin her tarafindan gelen turistlerin ilgisini çektigini söyleyen Özdogan, "Altinbesik Milli Parki sadece magara ile degil, burasi bünyesinde 600 farkli çesit bitki, 80 endemik çesit bitki barindiran bir milli parktir. Sadece burada bot servisi ile magarayi degil, milli parki gezmek ve görmekte çok keyifli” diye konustu.

Özdogan, magarayi hafta içinde günde 200-250 civarinda ziyaretçi geldigini, hafta sonlari ise günlük 500 civarinda ziyaretçi geldigini sözlerine ekledi.

Antalya’dan ailesi ile birlikte Magarayi ziyarete gelen Hüseyin Özen, Altinbesik Magarasi’ni çok merak ettigini ve ilk kez Altinbesik Magarasi’na Antalya’dan ailesi ile birlikte geldigini söyledi.

Altinbesik Magarasi’nin güzelligini çevresinden duydugunu söyleyen Özen, “Buranin uzun yillardir güzelligi ile ilgili seyler duyuyorduk ama gelip gitmek nasip olmamisti. Su anda geldik ve gördük ki, hakikaten insanin elinin az degdigi ve dünyanin sayili magaralarindan birini görmüs olduk. Travertenleri, sarkitlari, suyunun durulugu, içerideki havanin güzelligi ve magaranin içerisinin sicakliginin 17 derece olmasi ile çok ferah bir magara. Hakikaten burasinin herkesin gelip germesi gereken bir yer. Açikçasi burayi gelip gören arkadaslarin anlattiklari ile biliyorduk. Bence arkadaslarin anlattiklari yasananlarin yaninda az kaliyor. Gelip görmekte çok fayda var. Hakikaten burasinin cografyasi, görünümü ile çok güzel bir yer. Burasi anlatilmayla bitmez. Bence uzaktan veya yakindan gelinip görülmesi gereken bir yer” diye konustu.

Kaynak: İHA