Ürdün Krali Abdullah, Baris Sürecini ABD'nin Olumlu Tutumlari Üzerine Kurmanin Önemli Oldugunu Söyledi

Ürdün Krali 2. Abdullah, Filistin ve Israil arasindaki baris sürecini yeniden baslatmak için ABD'nin olumlu tutumlari üzerine insa etmenin ve uluslararasi ilgiyi güçlendirmenin önemli oldugunu vurguladi.

Ürdün Kraliyet Divani'ndan yapilan yazili açiklamaya göre, Kral Abdullah, New York'ta bazi uluslararasi ve Amerikan Yahudi örgütlerinin temsilcilerini kabul etti.

Kral Abdullah, Birlesmis Milletler Filistinli Mültecilere Yardim Ajansi'na (UNRWA) yardimlarin yeniden baslatilmasi da dahil olmak üzere, ABD yönetiminin Filistin sorunuyla ilgili olumlu adimlarindan övgüyle söz etti.

Ürdün Krali 2. Abdullah, Baskenti Dogu Kudüs olan 4 Haziran 1967 çizgisinde bagimsiz bir Filistin devletinin kurulmasini garanti eden iki devletli çözümün alternatifinin olmadigini dile getirdi.

ABD'li ve uluslararasi Yahudi kuruluslarin bölgede adil ve kapsamli baris için yürütülen çabalari desteklemesinin önemine isaret eden Kral Abdullah, Israil'in, istikrari bozacak tek tarafli uygulamalardan kaçinmasi gerektigini belirtti.

Kral Abdullah, Kudüs'teki mevcut yasal ve tarihi statünün korunmasi gerektiginin altini çizdi.

Kaynak: AA