'Kovid-19 Savasçilari' Asi Hizmetini Findik Bahçesinde Vatandaslarin Ayagina Götürüyor

Ordu Gürgentepe Toplum Sagligi Merkezi Baskani Dr. Aylin Demir: 'Vatandaslarimiz gelemedigi zaman bizler engebeli arazileri asarak asi için yanlarina gidiyoruz. Toplumsal bagisikligin saglanabilmesi için vatandaslarin tüm doz asilarinin yapilmasi gerekiyor. Vatandaslarimiz lütfen devletimize ve Bakanligimiza güvensinler. Tüm asilarini yaptirsinlar. Bu salgini asabilmemiz için tek çare asi' Findik üreticisi Ayse Sevgili: 'Beni büyük bir zahmetten kurtardilar. Yakinda Istanbul'a gidecektim. Asimi olmam çok iyi oldu. Allah razi olsun onlardan'

HAYATI AKÇAY - Ordu'da, findik hasadinin devam ettigi yüksek rakimli yerlesim yerlerindeki üreticilere asi olma imkani saglaniyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadelede 1 milyon dozu askin asinin yapildigi "mavi" kategorideki Ordu'da, Il Saglik Müdürlügü çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Saglik ekipleri, yüksek rakimli bölgelere giderek, findik hasadinin devam etmesinden dolayi saglik merkezlerine gitmeye firsat bulamayan vatandaslara asi hizmeti sunuyor.

Gürgentepe Toplum Sagligi Merkezi Baskani Aylin Demir, AA muhabirine, Karadeniz'de findik hasadinin devam ettigini, bu dönemin vatandaslar için çok yogun geçtigini söyledi.

Bahçelerinde hasat yapan üreticilerin yogunluk nedeniyle asilarini aksatabildiklerini belirten Demir, "Vatandaslarimiz gelemedigi zaman bizler engebeli arazileri asarak asi için yanlarina gidiyoruz. Toplumsal bagisikligin saglanabilmesi için vatandaslarin tüm doz asilarinin yapilmasi gerekiyor. Vatandaslarimiz lütfen devletimize ve Bakanligimiza güvensinler. Tüm asilarini yaptirsinlar. Bu salgini asabilmemiz için tek çare asi." dedi.

Demir, asiya yönelik asilsiz iddialar nedeniyle vatandaslarin bazen tedirginlik yasadigini, gittikleri yerlerde bunu sikça gördüklerini ifade ederek, bu gibi durumda vatandaslari dogru bilgilerle ikna ettiklerini, ikna olanlarin da bulunduklari yerde asilarini olduklarini kaydetti.

Karadeniz'in engebeli arazilerinde çok zor sartlarda çalistiklarini dile getiren Demir, "Bu zorluga ragmen kirsal alanlari gezerek asi olmayanlari bulmaya çalisiyoruz. Genel anlamda çok zorlansak da amacimiz herkesin asisini olmasini saglamak." diye konustu.

- "Findik hasatlarina yardimci da oluyoruz"

Bahçede hasadini yaparken asisini olanlarin bir süre dinlenmesi gerektigine dikkati çeken Demir, "Bu süreçte kendilerine hasat konusunda da yardimci oluyoruz. Asi islemi nedeniyle vatandaslarimizin islerinin aksamamasi için elimizden geleni yapiyoruz." ifadesini kullandi.

Demir, vatandaslardan, sosyal medyada görülen ya da duyulan asilsiz iddialara inanmamalari, koronavirüs salginiyla mücadelede kendilerine destek olmalarini istedi.

Findik üreticisi Ayse Sevgili ise daha önce Kovid-19'u atlattigini belirterek, asi zamani geldiginde findik hasadina baslamak durumunda kaldigi için asi olamadigini anlatti.

Bahçede hasat yaparken ekiplerin gelerek ilk doz asisini yaptigini aktaran Sevgili, "Kendilerine çok tesekkür ederim. Beni büyük bir zahmetten kurtardilar. Yakinda Istanbul'a gidecektim. Asimi olmam çok iyi oldu. Allah razi olsun onlardan." dedi.

Sevgili, herkese asilarini olmalari tavsiyesinde bulunarak, vatandaslarin asi olarak birbirini koruyabilecegini söyledi.

Kazim Ohtamis da harmanda çalisirken saglik ekiplerinin geldigini, üçüncü doz asisini oldugunu aktardi.

Bu hizmetten dolayi devlet yetkililerine tesekkür eden Ohtamis, "Asi olmayanlar da mutlaka asisini yaptirsin. Yoksa pisman olurlar. Bu hastaliktan kurtulmanin son çaresi asi." diye konustu.

Kaynak: AA