Kilis 7 Aralik Üniversitesinde Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Kilis 7 Aralik Üniversitesinde 2020-2021 akademik yilinda mezun olan ögrenciler için tören düzenlendi.

Üniversite yerleskesindeki 15 Temmuz Meydani'nda düzenlenen törene, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle sinirli sayida ögrenci ile aileleri katildi.

Kilis Valisi Recep Soytürk, buradaki konusmasinda, mezun olan ögrencilere basarilar diledi.

Ögrencilere tavsiyelerde bulunan Soytürk, "Egitim, ögretim hayati maalesef pandemiden dolayi tam yüz yüze olamadi. Bunun hem ögrenciler hem hocalar hem de veliler olarak sikintilarini hep beraber yasadik ama çok sükür bugün mezun oldunuz. Önünüzde çok uzun bir yasam var. Benim size tavsiyem yeni bir baslangiç yapiyorsunuz. O yüzden hayatiniz boyunca isinizi sevin, çok çalisin. Çalismaktan baska çikar yolumuz yok." diye konustu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun da zor bir süreçten geçtiklerini ifade ederek, ögrencilerin mezun olduktan sonra meslek hayatina baslamadan önce son kez bir araya gelmenin hem sevincini hem de hüznünü yasadiklarini kaydetti.

Ögrencileri güzel bir gelecegin bekledigini aktaran Karacoskun, söyle konustu:

"1,5 yil her ne kadar egitim yapmak suretiyle yüz yüze birlikte olamadiysak da sizlerden hiç kopmadik. Sadece dersler düzeyinde degil, sempozyumlar, seminerler, entelektüel sohbetler yaptik ve bu süreci bu sekilde geride biraktik. Suan yüz yüze egitime geçme noktasina geldik ama siz bizleri birakip gidiyorsunuz. Bundan sonraki hayatinizda insallah her sey daha güzel olsun. Ülke, millet için güzel isler yapacaginiza inaniyorum."

Konusmalarin ardindan, mezun ögrenciler adina üniversite birincisi Islami Ilimler Fakültesi Ilahiyat Bölümü ögrencisi Behiye Ertan, mezuniyet kütügüne plaket çakti, protokol üyeleri dereceye girenlere basari belgesi verdi. Tören, ögrencilerin kep atmasiyla sona erdi.

Törene, Belediye Baskan Vekili Mehmet Fatih Yalçin, Cumhuriyet Bassavcisi Selçuk Akman, Il Jandarma Alay Komutani Albay Selami Aksit, Il Emniyet Müdürü Ahmet Kurt ile diger ilgililer katildi.

Kaynak: AA