Yeryüzü Doktorlari Gazze'de Tibbi Destek Sunmaya Devam Ediyor

Yeryüzü Doktorlari Dernegi Gazze Seridi'nde yüzlerce yarali ve tibbi yardima muhtaç kisiye evde bakim hizmeti sunuyor.

Proje sorumlusu Muhammed Hicci, 2015'ten bu yana Gazze'deki yarali ve tibbi yardima muhtaç kisilere evde bakim projesi kapsaminda hizmet ettiklerini söyledi.

Israil saldirilarinda yaralanan ya da insani destege ihtiyaç duyan çok sayida Filistinlinin projeden istifade ettigini belirten Hicci, 2021'in basindan bu yana 1600 kisiye proje kapsaminda yardim eli uzattiklarini kaydetti.

Hicci, bakim hizmetinin gerekli tibbi ihtiyaç ve bakimlari kapsadigini söyledi.

Tüm ihtiyaçlari karsilamaya hazir olarak, çesitli kosullarla basa çikmak, hizmet sunmak için birçok alternatif plan gelistirdiklerini vurgulayan Hicci, ekipte çalisanlarin söz konusu ailelerin ve yaralilarin hayatlarinin vazgeçilmez birer parçasi haline geldigini dile getirdi.

Büyük Dönüs Yürüyüsü gösterileri sirasinda 2018'de bir Israilli tarafindan ayagindan vurulan Muhammed el-Hatib, yaralandigi andan itibaren dernegin hizmetlerinden istifade etmeye basladigini belirtti.

Hatib, dernegin kendisine, gida yardiminin yani sira iyilesme sürecinde gerekli tibbi destegi sagladigina dikkati çekti, Yeryüzü Doktorlari Dernegi ve Türkiye'nin Israil saldirilarinda yaralilara yardim etme çabasini övdü.

Saglik alaninda uluslararasi bir sivil toplum kurulusu olarak çalismalarina 2000'de baslayan Yeryüzü Doktorlari, Israil'in uzun yillardir abluka altinda tuttugu Gazze'de 2015'ten bu yana fizik tedavi, psikososyal destek gibi hizmetlerle çalismalarini sürdürüyor.

Israil, yaklasik 2 milyon Filistinlinin yasadigi Gazze Seridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altinda tutuyor. Gazze halki, ekonomi, saglik ve egitim gibi pek çok alandaki kisitli imkanlar nedeniyle zorluklar yasiyor.

Kaynak: AA