GÜNCELLEME - Gaziantep'te Kadin Hastanin Saldirisina Ugrayan Hemsire Sikayetçi Oldu

BASSAVCILIK AÇIKLAMASI EKLENDI.

Gaziantep Ersin Arslan Devlet Hastanesinde görevli hemsire, bir kadin hastanin kendisine hakaret edip saldirdigini öne sürerek sikayetçi oldu.

Iddiaya göre, hastanenin solunum fonksiyon testi bölümünde görevli hemsire Nurcan Kütük, iki gün önce, kendisine soru soran bir kadin hastanin önce sözlü, sonra fiziki saldirisina ugradi. Güvenlik kamerasinca da kaydedilen olayda hemsire Kütük, 2 gün is göremez raporu aldi.

Hemsire Nurcan Kütük, gazetecilere, tartisma sonrasi odasina girdikten sonra kadinin sesini duydugunu ve bunun üzerine disari çiktigini ve kadinin hakaretlerine devam ettigini anlatarak, söyle konustu:

"Devamini getirdigi için çiktim. Yoksa cevap vermeyecektim. 'Hakaret ettiginin farkinda misin?' dedim. 'Ederim, istedigimi yaparim, benim kaybedecek hiçbir seyim yok' dedikten sonra gögsüme vurdu. Yetinmedi. Elini saçima atti. Saçlarimi yoldu, birakmadi. 10 kisi ayiramadi. Kimsenin gücü yetmedi. Nasil bir kuvvet? Onu da bilmiyorum. Birak dedikçe daha çok yoldu. Sanki karsisindaki insan degil baska bir sey. Insan degil baska bir canli da böyle bir vahseti hak etmez. Canavarca, saf katiksiz kötülükle yapilmis bir hareketti. Neyin düsmanligi bilmiyorum."

Son zamanlarda saglikçilara yönelik siddetin arttigini vurgulayan Kütük, yapilan iyiliklerin karsiliginin böyle olmamasi gerektigini, saglikçilarin bunu hak etmedigini kaydetti.

Hastalariyla arasinin her zaman iyi oldugunu dile getiren Kütük, elinden geldikçe onlara destek oldugunu ve deger verdigini söyledi.

Kütük, olayin ardindan sikayet basvurusunda bulundugunu belirterek, söyle devam etti:

"Basit tibbi müdahaleyle giderilemez, darp ve is göremez raporu aldim. 3 sahidim, kamera kayitlari var. Kanitlar ve hakimin kanaatine göre karar veriliyor. Insallah hakim vicdanli biri olur da bu varlik gereken cezayi alir. Tehdit etti. 'Kaybedecek hiçbir seyim yok. Seni disarida yakalayacagim. isten attiracagim' dedi. Küfürler zaten havada uçusuyordu. Agza alinmayacak küfürlerdi. Kadini tanimiyorum. Neyin hinci, düsmanligi bilmiyorum."

Gaziantep Cumhuriyet Bassavciliginca yapilan açiklamada ise olayla ilgili sorusturma baslatildigi aktarildi.

Açiklamada, "Kavga olayi ile ilgili gözaltina alinan süpheli N.Y'nin bakima muhtaç yatalak bir çocugunun olmasi gözetilerek, adli kontrol karariyla serbest birakilmistir." ifadesi kullanildi.
Kaynak: AA