IYI Parti Grup Baskanvekili Türkkan, Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'Iktidarin, Taliban kontrolündeki Afganistan'dan askerimizi çekmesi geç de olsa çok yerinde bir karardir. Ancak enteresan olan Adalet ve Kalkinma Partisi iktidari, bu bataklikta kalmak için israrci. Iktidarin, Kabil Havalimani takintisi nereden kaynaklaniyor, neden devam ediyor hala bilebilmis degiliz' 'Meclis'e gelecek o yeni sosyal medya düzenlemesiyle internet gerçek anlamda daha fazla sansürlenecek, kisitlanacak'

IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan, "Iktidarin, Taliban kontrolündeki Afganistan'dan askerimizi çekmesi geç de olsa çok yerinde bir karardir. Ancak enteresan olan Adalet ve Kalkinma Partisi iktidari, bu bataklikta kalmak için israrci. Iktidarin, Kabil Havalimani takintisi nereden kaynaklaniyor, neden devam ediyor hala bilebilmis degiliz." dedi.

Türkkan, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, bugün adli yilin baslangici oldugunu belirterek, "Umuyorum bu dönem, ülkemizde hukukçularin tarafsiz bir sekilde hiçbir etki altinda kalmadan görevlerini yapabilecegi bir yil olur." diye konustu.

Geçen hafta Türkiye'nin geç kalmis bir karari uyguladigini ve yerine getirdigini söyleyen Türkkan, "ABD ile birlikte bütün yabanci güçler Afganistan'dan çekilme sürecini tamamladilar. Iktidarin, Taliban kontrolündeki Afganistan'dan askerimizi çekmesi geç de olsa çok yerinde bir karardir. Ancak enteresan olan Adalet ve Kalkinma Partisi iktidari, bu bataklikta kalmak için israrci. Iktidarin, Kabil Havalimani takintisi nereden kaynaklaniyor, neden devam ediyor hala bilebilmis degiliz." ifadesini kullandi.

Kabil Havalimani'nin sadece 1-2 hava yolu sirketinin uçus yaptigi, özellikle özel jetlerin inip kalktigi bir havalimani oldugunu dile getiren Türkkan, bu özel jetlerin de uyusturucu kaçakçiligi yaptigini bütün dünyanin bildigini belirtti.

Türkkan, sosyal medya düzenlemesine iliskin tartismalara deginerek, "Meclis'e gelecek o yeni sosyal medya düzenlemesiyle internet gerçek anlamda daha fazla sansürlenecek, kisitlanacak. Almanya'da bugüne kadar ne Twitter ne YouTube ne Wikipedia ne Oda TV'yi ne de baska bir haber sitesini kapattilar. Burada ilk isleri yine kendilerine muhalefet yapan herkesi, bütün siteleri kapatmak olacak." degerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medyaya yönelik "yalan haber düzenlemesi" getirileceginin söylendigini anlatan Türkkan, "Yalan kime göre yalan? Yani sizin söylediklerinizi dogru kabul edeceksiniz, aksine söylenen her seyi yalan olarak ihbar edeceksiniz. Böyle bir sey olur mu? Getirmek istedikleri bu yeni sosyal medya düzenlemesi, otoriterligi de asacak totaliter rejime dogru hizli hizli kosacak bu ucube sistemin son damlasidir." dedi.

Seçim baraji tartismalarini animsatan Türkkan, iktidarin halkin destegini kaybettikçe neler yapacagini sasirmis durumda oldugunu ileri sürdü. Lütfü Türkkan, "Cumhur Ittifaki, oylarindaki erimeyi gördükçe siyasete sekil verme ve iktidarda kalmak için çirpinmaya devam ediyor. O yüzden daha fazla vakit kaybetmeden de erken seçime gitmek istiyorlar. Seçim Kanunu'nu 1 Ekim'de Meclis açildiktan hemen sonra getirmek için de yogun bir çaba sarf ediyorlar." görüsünü savundu.

Ekim ayinda konuya iliskin yasanin çikartilmaya çalisilacagini iddia eden Türkkan, "Çikan yasa, 1 yil içerisinde uygulanamiyor. Eger Seçim Kanunu ekim ayinda çikarsa 2022 kasim ayindan itibaren yapilacak seçimde bu kanunu uygulayabileceklerini düsünüyorlar. O yüzden bir kez daha tekrar ediyorum; 2022 yili seçimsiz geçmeyecek. Ne yaparsaniz yapin, ister baraji sifir yapin isterseniz yüzde 10'da tutun ilk seçimde gideceksiniz." diye konustu.

IYI Parti Grup Baskanvekili Türkkan, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yillik bazda yüzde 21,7 oraninda büyüdügünün açiklandigini animsatarak, "Yüksek oranli büyümeyle beraber yeterli sartin en önemlisi adil paylasim. Siz bu büyümeyi adil paylastirabiliyor musunuz? Hayir, paylastiramiyorsunuz. Insanlarin sikintili oldugu bir dönemde siz büyümekten nasil bahsedebilirsiniz?" sorusunu yöneltti.

TÜIK rakamlarina göre sanayi üretiminin de yüzde 40 arttigini belirten Türkkan, "Sanayi üretiminin yüzde 40 büyüdügü yerde issizligin azalmasi lazim. Issizlik de ayni oranda büyümez. Bu tenakuzun bilimsel bir açiklamasi yok. Bir açiklamasi var; yalan söylüyorsunuz." ifadesini kullandi.

Türkkan, basin mensuplarinin seçim baraji konusunda IYI Parti'nin tutumunu sormasi üzerine su yaniti verdi:

"Bu baraj meselesini Türkiye'nin ihtiyaci oldugu sekliyle düzenlemiyorlar. Türkiye'nin böyle bir ihtiyaci var. Parlamentoda daha fazla partinin, daha fazla görüsün temsil edilmesine yönelik bir çalismaysa eger, biz bunu alkislariz. Ama buradaki maksat ne biliyor musunuz? Bu seçim barajiyla beraber bir de ittifak baraji getirecekler. Bütün amaç su: O ittifak barajiyla beraber çok az oy alan partilerin ittifaka girmesinin önüne geçmek. Onlarin oylarinin da kendilerini büyük gördükleri için kendilerine gidecegini tahmin ediyorlar. Bütün kurgu bunun üzerine. Kurgunun böyle yapildigi bir yerde barajdan bahsetmek, barajin indirimiyle ilgili tartismalara girmek bana göre bunlarin degirmenine su tasir. Çünkü bunlar samimi, Türkiye'nin ihtiyaci olan demokrasinin kalitesine katki vermek için yapilmis çalismalar degil. Sadece ve sadece tek adam rejiminin ömrünü uzatabilecek çalismalar."

Kaynak: AA