Sicaktan Bayilan Kusu Suyla Ayiltti

DÜZCE – Düzce’de susuz kalip, çatidan düsen bastankara kusunun yardimina vatandas kostu. Vatandasin avucunun içinden su içip kendine gelen kus, daha sonra gölgelik alana birakildi.

Sicaktan Bayilan Kusu Suyla Ayiltti
Arapçiftligi Mahallesi’ndeki bir evin çatisina konan bastankara kusu, sicak ve bogucu hava sebebiyle baygin düstü. Kusun baygin halde oldugunu da Aydin Sengül isimli vatandas fark etti. Kusun üstüne yavas yavas su döken Sengül, daha sonra avcunun içine alarak serinletti. Sengül’in avucundan su içen bastankara ise daha sonra gölgelik alana birakildi.

Kusu baygin halde göründe hemen müdahale ettigini söyleyen Sengül, "Kus çatidan düstü, muhtemelen susuz kaldi. Hemen yanina gittim. Elimdeki suyu onun bulundugu yere döktüm. Ondan sonra kusu elimde biraz daha beklettim, daha sonra uçtu gitti. Lütfen bu sicak günlerde anizlari yakmayalim. Sessiz canlilar için evlerimizin dis bölümlerine su birakalim. Sokak hayvanlari için kuslar için yem ve su birakmak çok iyi olacaktir. Hayvanlar susuz kalip, bayiliyorlar" seklinde konustu.

Kaynak: İHA