Sivas'ta Adrenalin Tutkunlarini Agirlayacak 'Cam Seyir Terasi' Ziyarete Açildi

UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi'nde yer alan Divrigi Ulu Cami ve Darüssifasi basta olmak üzere tarihi konaklari ve kalesiyle çok sayida turisti agirlayan Sivas'in Divrigi ilçesinde, kayaliklarin üzerine insa edilen "cam seyir terasi"nin açilisi yapildi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Sivas Valiligi himayesinde, Il Özel Idaresi ve Divrigi Kaymakamliginin is birliginde, Divrigi ERMADEN basta olmak üzere hayirseverlerin katkilariyla insa edilen yaklasik 200 metre yüksekligindeki seyir terasi hizmete girdi.

Vali Salih Ayhan, bir yillik çalismayla ilçeye çok güzel bir deger kazandirdiklarini belirtti.

Cam terastan asagiya bakildiginda heyecan uyandirdigini aktaran Ayhan, "Ben de ilk adimi attigim zaman dizlerim titredi, ayaklarimin bagi kesildi ama zamanla alistim. Çünkü teknik kapasitesi çok yüksek, vatandaslarimizin can ve mal güvenligi için de özen gösterildi. Bundan dolayi korkulacak, ürkecek bir durum yok ama ilk adimi atmak asil önemli olan, sonra alisiyorsunuz." ifadelerini kullandi.

AK Parti Sivas Milletvekili Ismet Yilmaz da???? tarihi ve kültürel güzellikleriyle hafizalarda iz birakan ilçeye yeni bir deger kazandirdiklarini kaydetti.

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin ise seyir terasiyla Divrigi'nin yarininin bugünden daha güzel olacagini anlatti.

Divrigi Kaymakami Mehmet Bek ve Belediye Baskani Hakan Gök de emegi geçenlere tesekkür etti.

Kaynak: AA