Ismet Özel'in Eserlerinin Yer Aldigi 'Muvakkitin Gözyaslari' Sergisi Açildi

Istiklal Marsi Dernegi'nin, Istiklal Takviminin yeni nüshasinin nesri sebebiyle düzenledigi 'Muvakkitin Gözyaslari' sergisinin açilis programinda, Istiklal Korosu 'Hos Sadayi Esrefi Milel' baslikli bir konser verdi.

Istiklal Takvimi'nin hicri 1443 senesine ait nüshasinin yayinlanmasi dolayisiyla hazirlanan "Muvakkitin Gözyaslari" sergisi ziyarete açildi.

Istiklal Marsi Dernegi tarafindan Eyüpsultan Belediyesi Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerin begenisine sunulan serginin açilisina Dernegin Fahri Genel Baskani Sair Ismet Özel de katildi.

Açilisin ardindan Istiklal Takvimi'nin 1443 senesine ait nüshasinin yayimlanmasi ve sergi vesilesiyle konferans salonunda konser programi gerçeklestirildi.

- Istiklal Marsi'nin 10 kitasi okundu

Istiklal Marsi'nin 10 kitasinin katilimcilarla birlikte ve orijinal bestesiyle okunmasiyla baslayan programda konusan Istiklal Marsi Dernegi Ikinci Baskani Gökhan Göbel, 5 yildir çalismalarina devam eden dernegin daha önce de farkli sehirlerde "Sönmez Ocagin Bes Yili" sergileri düzenledigini söyledi.

Göbel, "Muvakkitin Gözyaslari" sergisinde Tam Istiklal Yayincilik Ortakliginin (TIYO) yayimladigi, Ismet Özel'in kitaplarinin da arasinda yer aldigini kitaplarin afislerinin yani sira dernegin yayinlarinin ve Istiklal Takvimi'nin eski sayilarinin da bulundugunu kaydetti.

Takvim ve yazi konusunda yaptiklari çalismalari anlatan Göbel, Istiklal Takvimi'nin 10 yildir hazirlanmasina ragmen hicri takvim ve saatler konusunun toplumda yeterince bilinmedigini ifade etti.

Gökhan Göbel, "Yazdiklarimin Soluklanma Vakti" yazi serisine ve Ismet Özel'in son çikan eserlerine deginerek, "Yazilarin periyodik olarak yayinlanmasinin bir manasi var. Yani kitap haline geldiginde degerinden hiçbir sey kaybetmiyor ama periyodik olarak yayinlanmasinin da bir manasi var." diye konustu.

- "Bu kitaplar pandemi günlerinde can simidi oldu"

Ismet Özel'in kitaplarinin yayina hazirlanmasi sürecine iliskin bilgi veren Göbel, "Bu kitaplar pandemi günlerinde birçogumuz için can simidi oldu. Yani Türkiye'deki ve dünyadaki durumun hiç iç açici olmadigini ama ye'se yani ümitsizlige düsmenin haram ve gereksiz oldugunu gösteren yazilar bunlar. Sadece yazilar degil, edebiyat ve siir de bu süreç boyunca ayakta kalmamizi sagladi." dedi.

Konusmanin ardindan Istiklal Korosu'nun "Hos Sada-yi Esref-i Milel" konseri dinleyicilerle bulustu.

Sair Ismet Özel'in "Pergelin Yazmaz Sivri Ucu" adli yeni kitabi ile "Mecburi Kiraat" serlevhali Namik Kemal’in "Vatan Yahut Silistre" kitabi da sergide ilk defa okuyucuyla bulustu.
Kaynak: AA