Avcilar'da Ayakkabi Dükkaninda Patlama Açiklamasi 4 Yarali

Avcilar’da iki binanin arasindaki ayakkabici dükkaninda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kisi yaralandi. Patlamada yikilan bina duvarinin altinda kimsenin olup olmadigi arastirilirken, park halindeki araçlarda da hasar olustu. Patlamanin yasandigi bölge ise drone ile havadan görüntülendi.

Avcilar'da Ayakkabi Dükkaninda Patlama Açiklamasi 4 Yarali
Olay, saat 21.00 siralarinda Avcilar Mustafa Kemal Pasa Mahallesi Mahir Sokak’ta bir ayakkabi dükkaninda yasandi. Edinilen bilgiye göre, iki binanin arasinda ayakkabi dükkaninda henüz bilinmeyen bir sebeple patlama meydana geldi. Ayakkabi dükkaninda yasanan patlamada ilk belirlemelere göre 4 kisi yaralandi. Patlama sonrasinda isyeri alev alev yanarken, mahallede büyük panik yasandi. Yasanan siddetli patlama nedeniyle, ayakkabi dükkaninin yanindaki binanin duvari yola yikilirken, park halindeki araçlarda maddi hasar olustu. Panik içerisinde evlerini bosaltan vatandaslar itfaiye, saglik ve polis ekiplerini arayarak yardim istedi. Olay yerine gelen saglik ekipleri yaralilara ilk müdahaleyi olay yerinde yapti. Yapilan müdahale sonrasinda ambulansa alinan yaralilar çevrede bulunan hastanelere kaldirildi.

Polis ve vatandas itfaiyeye yardim için el birligiyle enkazi kaldirdi

Ihbar üzerine birçok ilçeden çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alirken, itfaiye ekipleri ise yangina müdahale etti. Itfaiye ekipleri yangina müdahale ederken, yola dökülen enkaz altinda kimsenin olup olmadigi yönünde arastirma yapti. Bu sirada itfaiye ekiplerine polis ve vatandaslar elbirligiyle yardim ederek enkazi yoldan kaldirdi.

Bölge drone ile havadan görüntülendi

Patlama sonrasinda olay yerine gelen IGDAS ekipleri sokaktaki dogalgazi kesti. Itfaiye ekiplerinin yaptigi müdahalelerin ardindan yangin kisa sürede söndürüldü. Ekipler yanginin çikis nedenini arastirmak için çalisma baslatti. Patlamanin yasandigi bölge ise drone ile havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA