Üsküdar'da Sahsin Sokak Kedisini Yerden Yere Vurdugu Anlar Kamerada

Üsküdar’da bir sahis sokakta kalan kedilere gece vakti bir anda saldirdi. Mahallelinin el birligiyle baktigi Gümüs isimli sokak kedisi, sahsin feci saldirisi sonucu telef oldu. Mahalleli duruma tepki gösterirken, sahsin kedilere saldirdigi anlar güvenlik kamerasina yansidi.

Üsküdar'da Sahsin Sokak Kedisini Yerden Yere Vurdugu Anlar Kamerada
Üsküdar’da geçtigimiz pazartesi günü saat 01.50 siralarinda yasanan olayda, kimligi henüz belirlenemeyen bir sahis sokakta yasayan kedilere bir anda saldirmaya basladi.

Saldirgan sahis, ele geçirdigi kediyi adeta yerden yere vurarak iskence etti. Sahsin saldirisina ugrayan Gümüs isimli sokak kedisi telef oldu. Sahis daha sonra baska bir sokakta yasayan sokak kedilerinin yanina giderek onlara da saldirmaya çalisti. Mahallelinin birlikte besledigi, gözü gibi baktigi “Gümüs” isimli kedinin telef olmasiyla mahalleli duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, saldirgan sahsin bir anca önce yakalanmasini ve hak ettigi cezayi almasini talep etti.

Özkan Canli, “Ben yaklasik 10 senedir burada esnafim. Kendimin pet shop magazasi var. Kedilerin ve köpeklerin tüm ihtiyaçlarini genelde çevre halki benden temin eder. Son zamanlarda özellikle kedilere yönelik siddetler duymaya basladik. Çok farkli seyler duyduk. Kiminin kuyrugu kesilmis, kiminin ayagi kesilmis. Kamera önünde bir kediye gerçeklesince bu, biz de bunu arastirdik, inceledik. Yaklasik sekiz, on tane kameraya baktik. Akabinde de ayin ikisinde gece genç yasta bir arkadas geliyor, semtimizin sahiplendigi bir kediyi tutup yerden yere vuruyor. Sonrasinda bir arka sokaga giderek orada da tekrar kedileri yakalamaya çalisiyor. Fakat orada anne kedinin araya girmesiyle yavru kediyi yakalayamiyor. Bir zarar veriyor ama öldüremiyor çok sükür kaçiyor kedi. Biz bu arkadasin bir an önce bulunup gerekli cezayi almasini ve mutlaka tedavi edilmesini istiyoruz. Her yere basvurumuzu yaptik. Üsküdar güzel bir semttir. Gerekli neticeyi alacagimiza inaniyorum ve bekliyoruz su anda” dedi.

Nilgün Özisler ise, “Bir süredir bizim mahallemizin çesitli sokaklarda baktigimiz hayvanlar saldiriya ugruyor. Bunlarin içerisinden en son Gümüs’ün basina gelen olay oldu. Daha önceki vakalarda biz herhangi bir görüntüye ulasamadik. Bu canlilarimiz yaralandi, ayaklari kesildi vücutlarinda delikler olusturuldu. En son Gümüs’ün öldürülmesiyle bir görüntüye ulastik. En kisa zamanda bu gencin yakalanip cezalandirilmasini istiyoruz. Bunun disinda da hayvanlari korumak için daha caydirici, daha saglam yasalarin çikartilmasini, insanlarin bu hayvanlara da saygili olmasini, sevmeseler bile zarar vermemelerini talep ediyorum” diye konustu.

Öte yandan saldirgan sahsin sokak kedisine saldirip yerden yerer vurdugu anlar güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi.
Kaynak: İHA