Turgutlu Meclisi Gündemindeki Maddeleri Görüstü

Turgutlu Belediyesi Agustos Ayi Meclis Toplantisi Meclis Toplanti Salonunda gerçeklesti. Agustos Ayi Meclis Toplantisinda dört madde ve bir ek madde görüsüp karara baglandi.

Turgutlu Meclisi Gündemindeki Maddeleri Görüstü
Agustos ayi meclis toplantisinin açilis konusmasini gerçeklestiren Baskan Çetin Akin, “Ülkemizin dört bir yaninda yasanan orman yanginlarini büyük bir endise ve üzüntüyle takip ettigini, meydana gelen yanginlarin bir an önce sona ermesini ümit ettigini ve yanginla mücadele eden tüm ekiplere sabir, güç ve kuvvet diledi. Baskan Akin, Konya Meram’da meydana gelen insanlik disi aci olayda yedi vatandasin katledilmesinde büyük üzüntü duydugunu belirterek, hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi dileklerinde bulundu. Baskan Akin ayrica Antalya’da, 5 gündür haber alinamayan gazetecilik bölümü ögrencisi Azra Gülendam Haytaoglu’nu cinsel saldiriya ugrayarak vahsice katledildigi haberini dün büyük bir üzüntüyle ögrendigini belirterek, “kadin cinayetlerinin engellenmesi için acilen tüm önlemlerin alinmasi zorunluluktur. Azra’nin ve katledilen binlerce kadinin hesabinin sorulmasi en büyük dilegimizdir.” ifadelerine yer verdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Baskomutanlik unvaninin verilisinin 100., Çanakkale Zaferi’nin dönüm noktalarindan biri olan Anafartalar Zaferi’nin 106., Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100., Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu düsman isgalinden kurtarma yolundaki en önemli zaferlerimizden biri olan Büyük Taaruz’un yil dönümlerini, 30 Agustos Zafer Bayrami ve Türk Silahli Kuvvetleri Günü’nü kutlayan Baskan Akin, “30 Agustos’u Türk Halkina Zafer Bayrami olarak armagan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere bu kutlu mücadelenin parçasi olan, koruyup, yasatan tüm sehitlerimizi minnet ve rahmetle aniyorum” dedi.

Baskan Çetin Akin ayrica Cumhuriyet döneminin ilk hava harp sehidi, kahraman Cengiz Topel’i, Trabzon Maçka’da emniyet güçlerimiz ile hain terör örgütü PKK arasinda çikan çatismanin ardindan PKK’lilarin yerini emniyet güçlerine haber vererek yasindan çok büyük kahramanlik örnegi gösteren Eren Bülbül’ü, Ülkü Adatepe, Can Yücel, Süleyman Saba, Müsfik Kenter, Celal Bayar, Turgut Uyar, Ebulfez Elçibey basta olmak üzere Agustos ayinda hayatini kaybeden isimleri andi.

Konusmasinda 22 yil önce yasanan Marmara Depreminde hayatlarini kaybedenleri de rahmetle anan Baskan Çetin Akin, Marmara Depreminin acisini unutmayacagini belirtti.

Baskan Akin Agustos ayinda 4 farkli oturumda gerçeklesecek olan Kamu Personeli Seçme Sinavi’na girecek tüm adaylara sinavlarinda basari dileklerinde de bulundu.

Agustos ayi meclis toplantisinin birinci gündem maddesinde 2021 yili Temmuz ayi Meclis toplantisina ait toplanti tutanagi ve meclis kararlari görüsüldü. Gündemin birinci maddesi oy çoklugu ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesi 06/07/2021 tarihli 60 sayili Turgutlu Belediye Meclis Karari ile “Tarim ve Hayvancilik Komisyonu ile Imar Komisyonuna” sevk edilen Kirsal Mahalle veya Kirsal Yerlesik Alanlarin tespiti konusu hakkindaki Komisyon Raporlari görüsüldü, oy birligi ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesi 3402 sayili Kadastro Kanunu geregi Güney, Karaoluk, Ören, Sivrice ve Yunusdere Mahallelerinde kadastro çalismalarinda görev alacak her mahalle için 6 adet olmak üzere toplam 30 adet bilirkisinin Belediye Meclisinde onaylanmasi hususu görüsülerek oy birligi ile kabul edildi. Ek gündem maddesi olan gündemin dördüncü maddesi eylül ayinda yapilacak olan Meclis Toplantisinin Kurtulus Senliklerinin yapilacagi 07.09.21 tarihine denk gelmesi sebebiyle, Eylül ayi Meclis Toplantisinin 08.09.21 Çarsamba günü saat 18.00’da Belediye Meclis salonunda yapilmasi husus görüsüldü, oy birligi ile kabul edildi. Turgutlu Belediyesi Mayis Ayi Meclis Toplantisi dilek ve temenniler bölümünün ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA