Ilkel Teleferik Kazalari Ölümlere Neden Olmaya Devam Ediyor

Dogu Karadeniz Bölgesinde özellikle Rize, Trabzon ve Artvin’de yük tasimak için sikça kullanilan ilkel teleferikler ölümlere neden olmaya devam ediyor.

Ilkel Teleferik Kazalari Ölümlere Neden Olmaya Devam Ediyor
Rize Makine Mühendisleri Odasi’nin raporuna göre, son 10 yilda ilkel teleferikler nedeniyle meydana gelen kazalarda 17 kisi hayatini kaybetti. 2021 yilinda ise Rize’de 2 kisi ilkel teleferik kazasiyla hayatini kaybederken bugüne kadar yüzlerce kisi ise uzuv kaybi ve felç dahil yaralandi.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Rize Makine Mühendisleri Odasi Baskani Metin Biçakçi, ilkel teleferikler için yilda 1 kez denetleme yapilmasi ve yeni yapilacak teleferiklerde bir mühendislik hesabi yapildiktan sonra elektrik baglanmasi gerektigine vurgu yapti.

Ilkel teleferiklerin gelisi güzel yapildigini ve bölgede yogunlukta kullanildigini dile getiren Baskan Biçakçi “Bölgemizde özellikle çay alanlarinda çaylarin tasinmasinda, findik alanlarinda findiklarin tasinmasinda, ormanlik arazide agaçlarin tasinmasinda ilkel teleferik dedigimiz varangeller kullaniliyor. Bu teleferikler mühendislik teknolojisi gerektirmeyen gelisi güzel yerlerde üretilen, hiçbir hizmet nitelik belgesi veya TSE’den belge istenmeyen, bir standardi olmayan teleferikler. Ve ne yazik ki he yil ortalama 2 insanimiz hayatini kaybediyor. Yüzlerce kisi de yaralaniyor. Tabi bunlar kayitlara girenler. Kayitlara girmeyen yaralanmalari da hesaplarsak bunun birkaç kati olabilir” dedi.



"Mühendislik biliminin gerektirdigi teknige uygun olmasi gerekiyor"

Teleferiklerin üretiminden kullanimina göre teknigine uygun olarak mühendislik hesaplariyla yapilmasi gerektigini altini çizen Biçakçi “Bölgemizin engebeli olusu, ulasimin zorlugu nedeniyle vatandasimiz ne yazik ki bu teleferiklere ihtiyaç duyuyorlar. Ihtiyaç duyuyorlar ama ne yazik ki herhangi bir kontrollü denetlemesi olmadigi için de eksikliklerle birlikte bu teleferikleri kullaniyorlar. Bu teleferiklerin bir kere bir sahibi olmasi gerekiyor. Gelisi güzel kullanilmamasi, açik birakilmamasi ve teleferigin üretim asamasindan, montaj asamasindan, kullanimina kadar bütün asamalarinin mühendislik biliminin gerektirdigi teknigine uygun bir sekilde olmasi gerekiyor” ifadelerini kullandi.

"Insanlarin tasinmasi kabul edilebilir bir durum degil"

Insanlarin yük tasimak amaçli kurulan ilkel teleferiklere kesinlikle binmemesi gerektigini, canli bir hayvanin dahi bu teleferiklerle tasinmasi gerektigini savunan Baskan Biçakçi “Mevcut teleferikler en azindan sene de 1 kez kontrol edilsin. Eksiklikler teleferik kullanicisi tarafindan giderilmeden kullanima açilmasin, gerekirse mühürlensin ve elektrik baglanmasin. Bu durum en azindan teleferiklerin yanlis kullanimi nedeniyle meydana gelen kazalarin önünü kesmis olacak. Hatali kullanimlar, bilinçsiz kullanimlar söz konusu. Teleferiklerle insanlarin tasinmasi asla ve asla kabul edilebilir bir durum degildir. Bu teleferikler sadece yük tasimasina uygundur. Onun disinda canli hayvan tasinmasina bile uygun degildir. Dolayisiyla insanlarin bu teleferiklere hiçbir sekilde binmemesi gerekiyor” diye konustu.



"Son 10 yilda ölenlerin çogu düsme sonucu hayatini kaybetti"

Teleferik kazalarindaki en büyük etkenlere dikkat çeken Biçakçi “Teleferigin bir bas noktasi bir de dip noktasi vardir, arada da 2 tane sirma tel vardir. Dolayisiyla habersiz çalistirmada o güzergahin üzerinde insanlarin olmasi ve insanlarin zarar görmesi söz konusu. En son ki kazada da buna benzer bir olayla vatandasimizi kaybettik. Bundan 5 günce 1 vatandasimizi daha kaybettik. Teleferiklerin bu nedenle zorunlu olarak bir çalistiricisinin olmasi ve kabinlerinin kapali tutulmasi gerekiyor. Yük platformlarinin teknige uygun yapilmamasindan ötürü yük düsmeleri de meydana geliyor. Bu platformlara insanlarda zaman zaman bindigi için insanlar kendileri düsüyor. Son 10 yilda ortaya çikan kazalardan 10 tanesi bu sekilde vefatla sonuçlanmis kazalar. Diger bir nedende teleferiklerin elektrik aksamlarinin açikta bulunmasi. Gerekli tedbirlerin alinmamasindan kaynakli ortaya çikan arizalar, hasarlar ve ölümler söz konusu. Bir diger etken tasiyici tel dedigimiz sirma telin dogru seçilmemesi ve zamaninda degistirilmemesi. Sonuçta bu sirma tel kullandikça zamanla hasar görülebiliyor ve kirilabiliyor. 6 noktada kirilma olduysa sirma tellerin teknigine uygun olarak degistirilmesi gerekiyor. Bu islemde yapilmayinca en son kazada oldugu gibi sirma telin kopmasi sonucu vatandaslarimizi kaybediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA