Gönüllüler Farkindalik Için Van Gölü Sahilinde Çöp Topladi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Van Gölü Aktivistleri Dernegi ve sivil toplum kurulusu temsilcilerinin katilimiyla Van Gölü sahillerinde temizlik çalismasi yapildi.

Van Gölü'nün temizlenmesi konusunda farkindalik olusturmak isteyen dernek üyeleri, "Van Gölü Temiz Kalsin" sloganiyla sahil kisimlarinda 100 kisilik gönüllü ekiple çöp topladi.

Ahlat Belediyesine bagli ekipler de gruba eslik ederek toplanan çöpleri kaldirdi.

Van Gölü Aktivistleri Dernegi Ahlat Temsilcisi Ibrahim Behlül Serefoglu, bundan önce de gölün temizligi konusunda çesitli çalismalar yaptiklarini söyledi.

Yakin zamanda Van Gölü'ne dikkatI çekmek için bisiklet turu düzenleyeceklerini ifade eden Serefoglu, söyle konustu:

"Farkindalik olusturmak amaciyla her yil bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Ahlat'taki bu faaliyetlerimizi gençlerimizin de destegiyle uzun yillar sürdürecegiz. Aslinda amaç sadece temizlik degil, temizligi yaparken insanlarin duyarli olmasini saglamak. Bugün yaptigimiz güzelligi gören yüzlerce insan oldu. Bence örnek oldu ve insanlar ders aldi. Yavas yavas iyiyi, dogruyu ve güzelligi yakalamaya çalisacagiz. Bizler görevli degil, gönüllüyüz. Bu gönüllügümüz devam edecek."

Kampanyaya destek veren Istanbul Ahlat Kültür Turizm Tanitma ve Yardimlasma Dernegi Baskani Adnan Ayber ise Ahlat Belediyesinin destekleriyle Kocaeli, Istanbul, Manisa, Antalya, Izmir, Van ve Ahlat derneklerinin katilimiyla "Van Gölü Temiz Kalsin" kampanyasi çerçevesinde temizlik yaptiklarini belirtti.

Sahillerdeki kirlilik oraninin yüksek olduguna dikkati çeken Ayber, "Bu yil sahil temizliginin ikincisini yapiyoruz. Özellikle ögrencileri temizlik konusunda egitmek, burada yüzenlere ise çevre temizligi konusunda sosyal mesaj vermek amaciyla bu kampanyayi yaptik. Burada bizleri yalniz birakmayan tüm paydaslarimiza tesekkür ediyoruz. Tek amacimiz Van Gölü'nün ve çevresinin temiz olmasi, insanlarin daha temiz bir ortamda göle girmesini saglamaktir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA