Karadeniz'de Balikçilar Gece Yarisindan Itibaren 'Vira Bismillah' Deyip Denize Açilacak

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birligi Baskani Atif Malkoç: 'Bu sezondan çok umutluyuz. Her seneden daha farkli bu sene, çünkü bu sene denizde her türlü balik görünüyor'

Samsun'da tüm hazirliklarini tamamlayan balikçilar, av yasaginin sona erecegi gece yarisindan sonra "vira bismillah" diyerek denizde kismetlerini arayacak.

Sezon açilisi öncesi Canik Balikçi Barinagi'nda düzenlenen törende konusan Vali Yardimcisi Hasan Öztürk, yeni sezonun bereketli olmasini diledi.

Avcilikta kurallara uyulmasinin önemine dikkati çeken ve balikçilarin magduriyet yasamamasini istediklerini belirten Öztürk, "Yaklasik 6 bin 100 çalisanimiz var. Bunu 5 ile çarparsak 35 bin civarinda vatandasimiz bundan ekmek yiyor. Yararlanan diger sektörler var. Yedigimiz ekmegi helal ettirmek için koyulmus kurallara uymamiz gerekiyor." dedi.

Toplumun menfaatlerini korunmak istediklerini, diger taraftan balikçilarin da her zaman yaninda olduklarini ifade ede Öztürk, "Biz her zaman sizin yaninizdayiz. Sizin de bizim yanimizda olmanizi istiyorum. Bereketli bir sezon diliyorum." diye konustu.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ise sezonun balikçi esnafi ve vatandaslar için bereketli geçmesi dileginde bulundu.

Samsun Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, yeni av sezonunun hayirli olmasini diledi.

Yeni sezonda denetimleri araliksiz sürdüreceklerini ifade eden Saglam, geçen yil 1733 denetim yapildigini, bunlardan 295 tanesine 1 milyon 163 bin lira ceza uygulandigini söyledi.

Kurallara uyulmasini isteyen Saglam, "Bu yil daha siki bir takip olacak Insallah, hiçbir sekilde cezai müeyyideye kalmadan sezonumuzu tamamlariz. Ben bol bol bereketli bir sezon diliyorum, hayirli olmasini diliyorum." diye konustu.

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birligi Baskani Atif Malkoç, gazetecilere yaptigi açiklamada, sezondan umutlu olduklarini belirtti.

Malkoç, "Bu sezondan çok umutluyuz. Her seneden daha farkli bu sene, çünkü bu sene denizde her türlü balik görünüyor. Rusya tarafinda da hava soguk geçti. Su an denizde Çinekop da var. Bir palamut yok. Denizin temel baligi hamsi. Hamsi olduktan sonra gerisinde bir sorun yok. "

Geçen sezon kisitlamalar yasadiklarini ancak bu yil bu tür yasaklar beklemediklerini dile getiren Malkoç, "Bu sene böyle bir sey beklemiyoruz. Maç 90 dakikadir, biz de 90 dakika futbol oynayacagiz. Geçen sene yarida yasak ettiler. Karadeniz'de her yerde serbest. Bir daha öyle sey yapmazlar." seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan yeni sezonun bereketli geçmesi için dua edildi. Balikçilar yasagin sona erecegi gece yarisinin ardindan yeni sezonun ilk avi için denize açilacak.

Törene CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancioglu, Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç, AK Parti Il Baskani Ersan Aksu ve davetliler katildi.

Kaynak: AA