Diyarbakir'da Kentsel Dönüsüm Projesi Anahtar Teslim Töreni Düzenlendi

Diyarbakir'da "Fiskaya'da Kentsel Dönüsüm Basliyor" çalismasinin birinci etabi kapsaminda "Dicle ve Feritkösk Mahalleleri Kentsel Dönüsüm Projesi Anahtar Teslim Töreni" düzenlendi.

Vali Münir Karaloglu, Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Ali Emiri Toplanti Salonunda gerçeklesen törende, Çevre Sehircilik Bakanliginin il merkezi ve ilçelerde kentsel dönüsüm çalismalari baslattigini söyledi.

Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan yapilan konutlarin bugün hak sahiplerine teslim edilecegini belirten Karaloglu, Fiskaya bölgesindeki Dicle ile Feritkösk Mahallesinin, 2017'de Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan riskli alan ilan edildigini animsatti.

Daha sonra bölgede hak sahipligi ve gayrimenkul degerleme çalismalarinin bakanlik tarafindan yürütüldügünü ifade eden Karaloglu, söyle devam etti:

"Son dönemde Türkiye'deki afetler ve Çevre Sehircilik Bakanligimizin is yükünün artmasi dolaysiyla yetki devri yapildi. Bundan sonraki kismini Büyüksehir Belediyesi olarak devam edecegiz."

Vatandaslarla anlasma saglanmasi için Büyüksehir Belediyesi olarak görüsmelerin sürdügünü anlatan Karaloglu, Dicle Mahallesinde birinci bölgedeki hak sahipleriyle 15 Temmuz itibariyle görüsmeler yaptiklarini, neticelenenlerle sözlesme imzaladiklarini, TOKI tarafindan yapilan konutlarin anahtar teslimini yapacaklarini aktardi.

Diyarbakir'i görünümüyle, kültürüyle ve sosyal dokusuyla aslina dönüstürme noktasinda gayretlerinin oldugunu dile getiren Karaloglu, konusmasini söyle sürdürdü:

"Birinci etapta kentsel dönüsüm için yeni bir konut yüklemeyecegiz. Bu bölge tamamen yesil alan kalacak. Vatandaslarimizla hak sahiplerimizle helallesip el sikistiktan sonra orayi bosaltacagiz, yikacagiz. Orasi yesil ve sosyal donati alani olacak. Fiskaya'nin yesiliyle bulustugu muhtesem bir manzarayi insallah hep birlikte ortaya çikarmis olacagiz. Vatandaslarimiz insallah yeni konutlarinda huzur ve güven içerisinde yasamlarini devam ettirecek. Onlara hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum."

Daha sonra anlasma saglanan 11 hak sahibine anahtarlari teslim edildi.

Törene, AK Parti Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat ve AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak ile hak sahipleri katildi.

Kaynak: AA