Batman'da Asi Inisiyatifi Grubu, Ikna Çalismalarina Katiliyor

Korona virüs ile mücadelede, 18 yas ve üstünde en az bir doz asilanma oraninda yüksek kategori de yer alan Batman’da, Il Saglik Müdürlügü bünyesinde olusturulan mobil ekipler ve Batman Asi Inisiyatifi Grubunun yaptigi çagrilarla halk asi olmaya ikna ediliyor.

Batman'da Asi Inisiyatifi Grubu, Ikna Çalismalarina Katiliyor
Batman’da artan vakalar nedeniyle hastanelerin yogun bakim ünitelerinde yogunluk devam ederken Il Saglik Müdürlügü tarafindan kentin islek caddesi olan Diyarbakir Caddesinde olusturulan asilama noktalarinda Batman Asi Inisiyatifi grubu vatandaslar ikna ediyor, Il Saglik Müdürlügü mobil ekipleri de asilama çalismasi yürütülüyor.

Batman Tabipler Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Veysi Ayhan, korona virüs salgininin devam ettigini hatirlatti. Drd. Ayhan, "Pandemi yasamimizda degisiklikler yapti, hayat tarzimizi degistirdi, bizi etkiledi sagligimizi her yönüyle bozdu. Dünyada oldugu gibi ülkemizde ve ilimizde birçok yönüyle etkilenmistir, halkimiza çagrimiz çogu zaman maske mesafe ve hijyen yaninda kesinlikle asiyi ihmal etmemelerini öneriyoruz. Batman genelinde aldigimiz bilgiler günlük PCR testinin pozitif sayisinin 500 civarinda oldugu ayni zamanda hastanelerde yatmakta olan hastalarimizin yüzde 90’iasisiz ve asilarini tamamiyla yapmayanlardan olustugu belirtildi. Batman Asi Inisiyatifi olarak ikna çalismalarina devam edecektir" dedi.

Bir Kalp Bin Umut Dernegi Genel Baskani Veysi Mercimekçi de, "Batman’da halki bilinçlendirmeye çalisiyoruz bugünkü asi bilinçlendirmesi yaklasik 30’a yakin sivil toplum örgütü ile beraber yürütüyoruz. Çok sükür Batman’da asi olma orani yükseldi. Bu da bize büyük bir mutluluk veriyor tüm halkimizi asiya davet ederek saglikli günler diliyorum" diye konustu.

Çevre Gönüllüleri Dernegi Baskani Hasan Argunaga ise, "Biz Batman Asi Inisiyatifini bir süre önce kurduk. Batman’daki çok sayida sivil toplum kuruluslari, muhtarlar, sendikalar, odalar, vakiflar bir araya geldik. Batman Ticaret ve Sanayi Odasinda bir araya gelerek kurduk. Amacimiz Batman halkini asiya ikna etmek. Biliyorsunuz hastaligi hastanelerde yogun bakimlarda servislerde doluluk orani fazla bir hafta önce Türkiye’de birinci riskli il siralamasinda olmustuk. Bilim insanlarimizin uyarisi dogrultusunda fikir birligimiz var. Batman Çevre Gönüllüleri Dernegi olarak Batman Asi Inisiyatifinde yer aldik. Tedbir bizden takdir Allah’tan diyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA