Edirne'de Sulama Kavgasi Kanli Bitti Açiklamasi 1 Ölü

EDIRNE – Edirne’de Karakasim köyünde tarla sulamasi meselesinden dolayi çikan tartisma büyüyerek kavgaya dönüstü. Kavgada tüfekle vurulan 1 kisi yasamini yitirdi.

Edirne'de Sulama Kavgasi Kanli Bitti Açiklamasi 1 Ölü
Edinilen bilgiye göre olay, Edirne merkeze bagli Karakasim Köyü Sulama Kooperatifinde çalisan Çetin Güner (55) ile çiftçi Mustafa Ceylan (62) köye yakin bir mevkiinde çeltik tarlasinda sulama sebebiyle tartisma çikti. Tartismanin kavgaya dönüsmesi sonucu Ceylan, tüfekle Güner’e ates etti. Çesitli yerlerinden yaralanan Güner hayatini kaybetti. Karakasim köyünde evinin önünde düzenlenen tören ile Güner’in cenazesi köy mezarligina defnedildi. Olayin yasandigi köyde jandarma ekipleri genis güvenlik önlemi aldi.

Havalarin isinmasindan dolayi çeltik tarlalarinin su sikintisi yasadigini belirten Ali Döngel, "Kuyularda sular asagi çekildi. Bu yüzden iki arkadas tartismis. Rahmetli olan Çetin arkadasimiz sulama kooperatifinde çalisan saha görevlisiydi. Sulamaya o bakiyordu. Onu vuran kisinin de 2 dekar çeltik ekili arazisi var, ’tarlama su verilmemis, kurumus’ diye tartismislar duydugumuz kadariyla. Aralarinda husumette yoktu" seklinde konustu.

Köy sakinlerinden Muhterem Büyükdag ise kavganin tarla sulama sebebiyle çiktigini söyleyerek, "Iyi bir arkadasimizdi. Su yüzünden çikan kavgadan dolayi vurmus. Su yüzden biri mezara digeri ise cezaevine gitti. 2 dönüm çeltik için deger mi, yazik oldu" diye konustu

Köy halkindan Ibrahim Ocak ise köyde ilk defa bu seklide bir olay yasandigini söyledi.



Köy sakinlerinin bu duruma çok üzüldügünü belirten Ocak, "Su yüzünden tartisma çikmis, daha önce böyle olay olmamisti. Çok yazik oldu, deger mi, yazik oldu" dedi.

Kaynak: İHA