Sicak Hava Balonlari Büyük Taarruz'un 99. Yil Dönümü Için Havalandi

Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz'un 99. yil dönümü ve Zafer Haftasi etkinlikleri kapsaminda 3 bin yillik geçmise sahip Frig Vadisi Emre Gölü'nde balon uçusu gerçeklestirildi.

Afyonkarahisar Valiligi ve Afyonkarahisar Belediyesi is birliginde Emre Gölü'nde Afyonkarahisar'in ilk Frigya Balon Festivali düzenlendi.

Sabah erken saatlerde, gün dogumu ile baslayan etkinlikte 5'i gösteri balonu olmak üzere 20 sicak hava balonu havalandi. Rengarenk balonlar Emre Gölü üstünde güzel manzara olusturdu.

Afyonkarahisar Vali Yardimcisi Mehmet Boztepe, bölgenin en önemli turizm rotalarindan Frigya Vadisi için sicak hava balonlarinin kentin en büyük hayallerinden biri oldugunu söyledi.

Sicak hava balonlarinin 2 ay önce uçuslarina basladigini anlatan Boztepe, "Balon festivalinin bu çerçevedeki en temel amaci da ilde baslayan balon uçuslarinin ulusal ve uluslararasi kamuoyuna tanitilmasi. Bu çerçevede ilk etap da 20 balonla Afyonkarahisar'in gökyüzü donatildi." dedi.

Belediye Baskani Mehmet Zeybek de Ayazini de vadinin önemli restorasyon çalismalariyla ön plana çikarildigini kaydetti.

Zeybek, "Afyonkarahisar'i mermeriyle, lezzetiyle, zaferiyle, sporuyla ve tarihi geçmisiyle de ön plana çikan bir il haline getirme gayretimiz meyvelerini vermeye basladi. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum." diye konustu.

Etkinlige, Vali Gökmen Çiçek'in esi Sümeyra Çiçek, Vali Yardimcilari Mehmet Keklik, Mehmet Boztepe, Nurullah Kaya, Belediye Baskani Mehmet Zeybek ile esi Sevim Zeybek, Il Emniyet Müdürü Ali Temiz, kurum müdürleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA