Prof. Dr. Eker'den Samsun'a 3. Devlet Üniversitesi Teklifi Açiklamasi IKSÜ

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Metin Eker, Güzel Sanatlar Kampüsü’nün, Ilkadim Kültür ve Sanat Üniversitesi (IKSÜ) adi altinda Samsun’a hizmet verecek 3. devlet üniversitesi olmasi noktasindaki düsünceyi desteklediklerini söyledi.

Prof. Dr. Eker'den Samsun'a 3. Devlet Üniversitesi Teklifi Açiklamasi IKSÜ
Karadeniz’in en büyük sehri Samsun’da Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun Üniversitesi (SAMÜ) adi altinda 2 devlet üniversitesi bulunuyor. OMÜ GSF Ögretim Görevlisi ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Metin Eker, Güzel Sanatlar Kampüsü’nün 3. bir üniversite olarak Samsun’a hizmet vermesi fikrini desteklediklerini belirterek, açiklamalarda bulundu.

Konu hakkinda açiklamalarda bulunan Prof. Dr. Metin Eker, “Samsunumuzun bir gençlik sehri, egitim sehri ve dolayisiyla üniversite sehri özelliklerini de tasidigini görüyoruz. 1 Nisan 1975 yilinda kurulan Ondokuz Mayis Üniversitesi ve 18 Mayis 2018 yilinda kurulan Samsun Üniversitesi ile iki üniversiteye sahip ve 60 - 70 min civarinda yüksekögretim ögrenci sayisina erismis olan Samsun, tipki Anadolu’daki bazi sehirler gibi ikiden daha fazla üniversitesi olabilecek potansiyeli çoktan haiz durumdadir. Ondokuz Mayis Üniversitesi’nin Samsunun Ilkadim ilçesi sinirlari içinde bulunan Güzel Sanatlar Kampüsü Türkiye’nin bir üniversiteye bagli ilk ve tek tematik sanat ve tasarim kampüsü olarak yedi yildir hem Ondokuz Mayis Üniversitesi’nin hem de Samsun’un hizmetindedir. Bu nitelik ve donanimlari ile Samsun için üçüncü bir üniversite potansiyelini ayrica sergilemektedir. Hali hazirda içinde bulunan üç fakülte, bir yüksekokul ve bir konservatuvar ile sanat ve tasarimin yaninda bir kültür kampüsü kapsami için de uygunluk göstermektedir” dedi.



Kurulmasi düsünülen 3. üniversite hakkinda da bilgi veren Eker, sunlari söyledi:

“Samsun Ilkadim ilçesi sinirlari içinde bulunan bagimsiz bir akademik yerleske olarak Güzel Sanatlar Kampüsü, ‘Ilkadim Kültür ve Sanat Üniversitesi’ için müsait olmakla birlikte, diger iki üniversitemizden ayrilacak tematik ve butik akademik örüntüsüyle bölgemizin oldugu kadar ulusal ve uluslararasi beklentilere cevap verecek çalisma ve etkinlikleriyle bilim ve sanatin müsterek kapsamlarina hayatiyet kazandiracaktir. Içerdigi fakülte ve diger akademik birimler sayesinde örnek bir kültür-sanat içerikli üniversite profiliyle daha gelecekçi, çagdas, küresel ve bir o kadar da yerel ve projektif davranis ve örüntüleri isleyebilecektir. Ilkadim Kültür ve Sanat Üniversitesi için; Sanat ve Tasarim Fakültesi, Mimarlik Fakültesi, Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Kültür Politikalari ve Yönetimi Fakültesi, Devlet Konservatuvari, Lisansüstü Sanat ve Tasarim Enstitüsü gibi akademik birimler düsünülüyor. Bu kapsamda Güzel Sanatlar Kampüsümüzün Ilkadim Kültür ve Sanat Üniversitesi olarak hizmet verecek üçüncü üniversitemiz olarak sehrimize kazandirilmasi noktasinda Samsun Kültür ve Sanat Platformu Dernegi olarak tüm siyasetçilerimizden, yerel yöneticilerimizden, bürokrat ve diger erkler ile birlikte Samsunlulardan destek bekliyoruz. Sehrimiz, böyle bir teklif ve talebi kucaklayacak nitelikte ve güçtedir.”
Kaynak: İHA