Ögretmenlerin Yüzde 83'Ü Asi Oldu

Milli Egitim Bakanligi (MEB) okullari tüm kademe ve sinif seviyelerinde açmak için çalismalarini sürdürüyor. Bakanlik kaynaklarindan edinilen bilgiye göre 24 Agustos itibariyla ögretmenlerin yüzde 83’ü en az bir doz asisini oldu.

Ögretmenlerin Yüzde 83'Ü Asi Oldu
MEB, Saglik Bakanligi ile birlikte hazirladigi “Kovid-19 Salgininda Okullarda Alinmasi Gereken Önlemler Rehberi”ni 81 Il Valiligi ve Il Milli Egitim Müdürlüklerine gönderdi.

Istanbul’da ögretim yilinin baslangici için alinacak önlemler ve hazirliklara iliskin 24 Agustos 2021 Sali günü bir toplanti yapildi. Milli Egitim Bakani Mahmut Özer söz konusu toplantiya baskanlik etti. MEB kaynaklarindan edinilen bilgiye göre, ögretmenlerin en az bir doz asi olma orani, 24 Agustos 2021 Sali günü itibariyla yüzde 83,3’e yükseldi. Bu oran, Türkiye’deki genel nüfusun asi olma oranindan yüzde 8,72 puan fazla. Öte yandan, ögretmenlerin iki doz asi olma orani ise yüzde 72,2’ye yükseldi. Benzer sekilde, bu oran, Türkiye’deki genel nüfusun iki doz asilama oranindan yaklasik yüzde 15,2 puan fazla. Böylece, 6 Agustos tarihinden itibaren ögretmenlerin bir doz asi olma oraninda yüzde 10 ve iki doz asi olma oraninda ise yüzde 13’lük bir artis oldu.

(Utku Simsek/IHA)
Kaynak: İHA