Marmaris'e Moral Için Ukrayna Ve Özbekistan'dan Geldiler

Ukrayna-Özbekistan-Marmaris Sanat ve Dayanisma Festivali kapsaminda Buruncu Macera Parki’nda bir araya gelen yabanci ve Türk ögrenciler birlikte Istiklal Marsi’ni ve Ukrayna Milli Marsi’ni okurken, festival orman yanginlari dolayisiyla zor günler geçiren Marmarislilere moral olacak.

Marmaris'e Moral Için Ukrayna Ve Özbekistan'dan Geldiler


Ukrayna - Özbekistan - Marmaris Sanat ve Dayanisma Festivali, Marmaris’te gerçeklestiriliyor. Yangin felaketi yasayan Marmaris’te sakinlerine özellikle de çocuklara moral olmak için Ukrayna ve Özbekistan’dan gelen dans gruplari ve müzisyenlerle birlikte Türk sanatçilarin sahne alacagi etkinlik basladi.

Festival kapsaminda 26 Agustos Persembe günü Amfi Tiyatro’da ücretsiz bir gösteri düzenlenecek.

Marmaris Belediyesi, Ukrayna Kültür Bakanligi, Özbekistan Kültür Bakanligi ve Ukrayna Sonyasnik (Ayisigi) Vakfi tarafindan düzenlenen etkinlikte ilk olarak Marmaris’in tarihi ve dogal güzelliklerini gezen konuklar, Burunucu Macera Parki’nda Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay ile bir araya geldi.

Sonyasnik Dernegi Baskani Alla Gorbunova’nin da hazir bulundugu etkinlikte dans ve müzik gösterileri sunan yabanci konuklara Türk ekipler de eslik etti. Türk ve Ukraynali çocuklar hep birlikte Istiklal Marsi’ni ve Ukrayna Milli Marsi’ni da okudu. Burada kisa bir konusma yapan Sonyasnik Dernegi Baskani Alla Gorbunova, yangin afeti yasayan Marmaris’e moral vermek için böyle bir festival düzenlediklerini söyledi.

Gorbunova, “Televizyonda, sosyal medyada hep sizi takip ettik. Orada da bizim yüregimiz yandi. Aklimiz ve yüregimiz hep sizinleydi” dedi.



Nazik düsünceleri için tesekkür eden Belediye Baskani Oktay ise Marmaris’in çok zor günler geçirdigini belirterek, “Sizler gibi dostlarimizin sayesinde moralimiz yükseliyor, umudumuz artiyor. En kisa sürede eski günlere dönmek için gayretimizi ve umudumuzu yükseltiyor” diye konustu.

Oktay, 26 Agustos Persembe günü Amfi Tiyatro’da düzenlenecek etkinlige de tüm halki davet etti.
Kaynak: İHA