Cumhurbaskani Erdogan'dan Konya Büyüksehir'e Ödül

Konya Büyüksehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi bünyesinde kurulan Kapsül Teknoloji Platformu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) tarafindan düzenlenen Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi’nde “Genç Dostu Sehir Projesi Fikir Ödülü”ne layik görüldü. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ödülü Cumhurbaskani Erdogan’in elinden aldi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Konya Büyüksehir'e Ödül
Türkiye’nin TÜBITAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde kurulan Kapsül Teknoloji Platformu, TBB düzenledigi Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasi’nda ödüle layik görüldü.

TBB’nin ev sahipliginde Ankara Ticaret Odasi (ATO) Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçeklestirilen Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi’ne katilan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, yenilikçi fikirleriyle Türkiye’nin belediyecilik pratigine farkli bir bakis açisi kazandiran tüm katilimcilari, özellikle de dereceye giren belediyeleri tebrik etti. Insanlik olarak bilgi toplumu ve teknolojiyle beraber sehircilikte de artik yeni bir döneme girildigini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, “Özellikle gençlerimiz yerel yönetimler ve hizmetlerle ilgili karar alma mekanizmalarinda daha etkin, daha belirleyici roller almak istiyor. Hiçbirimizin bu hakli taleplere kulak tikama lüksü yoktur. Degisen sartlara ve yükselen toplumsal taleplere göre politika belirlemek buna göre adima atmak belediyelerimiz için bir tercihten öte zorunluluktur” diye konustu.



"Geçmise sahip çikan, gelecegi kucaklayan sehircilik modellerine ihtiyacimiz var"

Cumhurbaskani Erdogan, "Ülkemizi 2. Dünya Savasi sonrasi köylerden sehirlere yönelen büyük göç döneminde maruz kaldigi sehircilik felaketini tekrar yasamasina izin veremeyiz. Önce sadece basini sokacak ev niyetiyle baslayan gecekondulasmanin ardindan bitip tükenmek bilmez rant hirsiyla ortaya çikan dikey mimarinin bedelini yeteri kadar ödedik. Bizim artik bedeller ödemeye degil, planli programli geçmise sahip çikan, gelecegi kucaklayan sehircilik modellerine ve uygulamalarina ihtiyacimiz var. Genç Dostu Sehirler yaklasimini bu bakimdan çok önemli görüyorum. Genç dostu, çocuk dostu, yasli dostu, kadin dostu, engelli dostu velhasil insan dostu sehirler kurmaliyiz” dedi.



"Amacimiz Konyamizi teknoloji üstlerinden biri haline getirmek"

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ise, “Büyüksehir Belediyesi olarak yaptigimiz çalismalarda her zaman önceligimiz çocuklarimiz ve gençlerimiz oluyor. Kapsül Teknoloji Platformu ile amacimiz; nitelikli insan gücüne, katma degerli üretime, milli savunma ve teknoloji çalismalarina katki sunarak Konya’mizi teknoloji üstlerinden biri haline getirmek. Insallah bu proje ile görkemli ve kadim tarihe sahip Konya’mizin binlerce yillik tecrübesini teknoloji ile harmanlayacak, ülkemizin kalkinmasina ve büyümesine katkimizi daha da artiracagiz. Sehrimiz adina gençlerle ilgili böyle anlamli bir ödül sebebiyle çok mutluyum. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a ve bizleri ödüle layik gören herkese tesekkür ederim” diye konustu.



Baskan Altay ödülünü Cumhurbaskani Erdogan’dan aldi

Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasina katilarak dereceye giren 22 belediyeye ödülleri takdim edildi. Konya Büyüksehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kapsül Teknoloji Platformu da yarismada “Genç Dostu Sehir Projesi Fikir Ödülü” kazanirken Baskan Altay ödülü Cumhurbaskani Erdogan’in elinden aldi. Programa; Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, TBB ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ile TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal ve çok sayida davetli katildi.

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehre kazandirilan Türkiye’nin TÜBITAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde Milli Teknoloji Hamlesi’ne katki sunmak ve gençlerin teknoloji ile olan uyumunu bireysel gelisimlerine entegre etmek amaciyla kurulan Kapsül Teknoloji Platformu; TEKNOFEST basta olmak üzere ulusal ve uluslararasi yarismalara katilan takimlara destek sagliyor; teknoloji odakli AR-GE çalismalarini destekleyen 39 takimdan olusuyor.
Kaynak: İHA