ABD Baskani Joe Biden Açiklamasi 'Asi Olmanin Zamani Geldi'

ABD Baskani Joe Biden, ABD Gida ve Ilaç Dairesi’nin (FDA) Pfizer/BioNTech’in gelistirdigi Covid-19 asisina “tam onay” vermesinin ardindan yaptigi ulusa seslenis konusmasinda, "Asi olmanin zamani geldi" dedi.

ABD Baskani Joe Biden Açiklamasi 'Asi Olmanin Zamani Geldi'
Pfizer/BioNTech’in gelistirdigi Covid-19 asisi, ABD Gida ve Ilaç Dairesi (FDA) tarafindan geçtigimiz sene aralik ayinda 16 yas ve üzeri kisiler için “acil kullanim onayi” almasinin ardindan bugün “tam onay” almisti. FDA tarafindan tam onay alan ilk asi olan Pfizer/BioNTech asisi, ayni zamanda dünyada da tam onay alan ilk Covid-19 asisi olarak kayitlara geçmisti.

FDA’nin onayinin ardindan ulusa seslenen ABD Baskani Joe Biden, özellikle asi olmak için FDA’nin onayini almayi bekleyen kisilere seslenerek, "Simdi oldu. Beklediginiz an geldi. Gidip asinizi yaptirmanin zamani geldi" ifadelerini kullanarak, "Asilar ücretsizdir, kolaydir, güvenlidir ve etkilidir" dedi.



"FDA ONAYI ALTIN STANDARTTIR"

Biden, FDA yetkilisi Dr. Janet Woodcock’a ve ekibine son birkaç ay içinde korona virüs asilarini inceleme ve onaylama konusundaki yorulmak bilmeyen çabalari için tesekkür ederek, "FDA onayi altin standarttir" dedi.

Biden ayrica, haftalik olarak yeni Covid-19 asilarinin temmuz ayina göre yüzde 56 arttigini ve geçen hafta art arda 3 gün boyunca günde 1 milyon Covid-19 asisi uygulandigini aktardi.

ISVERENLERI ASI SARTI UYGULAMAYA ÇAGIRDI

Biden, FDA onayi ile daha fazla özel isletmeyi çalisanlarindan korona virüs asisi talep etmeye çagirarak, "Bugün, özel sektördeki daha fazla sirketi, asi gerekliliklerini artirmaya ve milyonlarca kisiye ulasmaya çagiriyorum" dedi.

Biden, yönetiminin tüm federal hükümet çalisanlarinin asi olmalarini ve düzenli korona virüs testleri yaptirmalarini sart kosarak, diger isverenler için simdiden bir örnek olusturdugunu kaydetti.

Biden, "Eger bir isveren veya FDA onayini bekleyen liderseniz, simdi sizi bunu yapmaya çagiriyorum. Çalisanlarinizdan asi olmalarini isteyin” dedi.

Biden, asi hakkindaki açiklamalarini bitirdikten sonra, Afganistan’daki durumla ilgili basin sorularini yanitlamadan kürsüden ayrildi.

(Aylin Albayrak/IHA)
Kaynak: İHA