Asilamada 'Mavi' Kategoriye Ulasan Osmaniye'de Yeni Hedef Yüzde 85'I Yakalamak

Il Saglik Müdürü Dr. Hasan Öznavruz: 'Il merkezinden baslayarak bütün yaylalarimizda asi istasyonlari olusturarak birinci tur asilamayi bitirdik ve yüzde 75'i geçtik. Artik gidip de bulamadigimiz kisiler için ikinci tur asilama hizmeti vererek yüzde 85 hedefimizi tutturmaya çalisacagiz. Insallah bu hedefimizi 10 is günü içerisinde tamamlamayi düsünüyoruz' 'Mobil ekiplerimizin tamami manav, market, bakkal, is yeri ve alisveris merkezlerini tek tek dolasiyor. Ayrica aile hekimlerinde kayitli asisiz vatandaslarimizin yakin zamanda evlerine giderek asilarini yapmayi planladik'

MUZAFFER ÇAGLIYANER - Ilk doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilanma oraninda yüzde 75'i geçerek "mavi" kategoriye ulasan Osmaniye'de, 10 is gününde yüzde 85'e ulasilmasi hedefleniyor.

Il Saglik Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, AA muhabirine, Kovid-19 salginiyla mücadele kapsaminda vaka sayilarini düsürmek için filyasyon ekiplerinin çalismalarini araliksiz sürdürdügünü söyledi.

Denetimlerin de arttirilmasiyla kentin en az vaka görülen iller arasina girdigi dönemler oldugunu animsatan Öznavruz, "Bu ilerlemede basta Sayin Valimiz olmak üzere kamu kesiminin destegi ve saglik çalisanlarimizin ciddi fedakarligi yatiyor. Ekiplerimiz sokak sokak gezerek hem vatandaslarimiza maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarilarda bulundu hem de pozitif ve temasli vakalarin izolasyonu ile ilaçlarinin karsilanmasi konusunda insanüstü gayretle çalisti." diye konustu.

Öznavruz, asilama noktasinda da saglik çalisanlarinin ayni gayreti gösterdigini vurgulayarak sözlerini söyle sürdürdü:

"Osmaniye'nin dezavantaji sicak bir bölgede olmasi. Özellikle yaz aylarinda insanlarimiz yayla, mezra gibi serin bölgelere gidiyor. Bu nedenle onlara ulasma konusunda sikintilar yasaniyor. Il merkezinden baslayarak bütün yaylalarimizda asi istasyonlari olusturarak birinci tur asilamayi bitirdik ve yüzde 75 oranini geçtik. Artik gidip de bulamadigimiz kisiler için ikinci tur asilama hizmeti vererek yüzde 85 hedefimizi tutturmaya çalisacagiz. Insallah bu hedefimizi 10 is günü içerisinde tamamlamayi düsünüyoruz. Mobil ekiplerimizin tamami manav, market, bakkal, is yeri ve alisveris merkezlerini tek tek dolasiyor. Ayrica aile hekimlerinde kayitli asisiz vatandaslarimizin yakin zamanda evlerine giderek asilarini yapmayi planladik."

- "Ben 2 doz asimi oldum artik maske takmama gerek yok, algisi olustu"

Öznavruz, 1 Temmuz itibariyla bazi kisitlamalarin kalkmasinin halkta rehavet olusturdugunu belirterek sunlari kaydetti:

"Bazi kisitlamalarin kalkmasiyla vatandasimiz maske de dahil olmak üzere kurallarin tamaminin kalktigini ve eski normal hayata dönüldügünü zannederek maske, mesafe ve hijyen kurallarini ihmal etmeye basladi. Bazi vatandaslar arasinda da 'Ben 2 doz asimi oldum, artik maske takmama gerek yok' algisi olustu. Biz bunun böyle olmadigini, asinin korudugunu ancak kurallara uyulmadigi takdirde yeniden Kovid-19 bulasabilecegi ve baskalarina da bulastirabilecegini söylüyoruz."
Kaynak: AA