Denizli Valiliginden Orman Yangini Ile Ilgili Açiklama

Denizli Valiligi, bugün ögle saatlerinde Buldan ilçesinde meydana gelen orman yangini ile ilgili açiklamada bulundu. Denizli Valiligi, Türlübey Mahallesinde bulunan ormanlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangini çiktigini ve çalismalarin devam ettigini belirtti.

Denizli Valiliginden Orman Yangini Ile Ilgili Açiklama


Denizli Valiligi, Buldan ilçesinde bugün ögle saatlerinde meydana gelen yangin ile ilgili yazili açiklamada bulundu. Valilik tarafindan yayimlanan yazili açiklamada Tarim ve Orman Bakanligi’ndan 40 ton su tasima kapasiteli yangin söndürme uçagi talep edildigini belirterek, kamuoyunun bilgilendirilmesi valilik tarafindan yapilacagini belirtti.

Denizli Valiligi tarafindan yayimlanan açiklama söyle; “2 Agustos 2021 Pazartesi günü saat 12.45 siralarinda Denizli Buldan Ilçesi Türlübey Mahallesinde bulunan ormanlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangini çikmistir. Çikan orman yangini ile ilgili olarak, Denizli Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi’nden 16 adet arazöz, 6 adet ilk müdahale araci, 25 adet tanker, 3 adet dozer ile 2 adet kepçe, Orman Bölge Müdürlügü’nden 25 adet arazöz, Il Saglik Müdürlügü’nden 6 adet ambulans, 1 adet UMKE araci ile 20 saglik personeli, Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi ve 11. Tugay Komutanligi’ndan yeterli sayida personel ile birlikte özel sektörün de destegiyle 12 adet is makinasi, su tasima amaçli 12 adet beton mikseri bölgede görev almistir. Tarim ve Orman Bakanligi’ndan 40 ton su tasima kapasiteli yangin söndürme uçagi talep edilmis ve uçak yangin söndürme çalismalarina destek vermistir. Yangin bölgesine orman yanginini söndürme amaçli sevk edilen itfaiye, is makinasi, personel ile birlikte yöre halkinin ve gönüllülerin de destegi ile orman yangini büyük oranda kontrol altina alinmis olup söndürme çalismalari devam etmekte ve yangin tamamen kontrol altina alinmaya çalisilmaktadir. Sosyal medyada bir takim gerçek disi paylasimlar yapildigi, bu paylasimlarin halkimizda tedirginlik olusturdugu üzülerek müsahede edilmistir. Böyle zamanlar birlik günüdür ve yüregimize düsen yangini el ele verip birlikte söndürme gayreti içerisine olma günüdür. Buldan Ilçemiz Türlübey Mahallesi’nde çikan ve büyük oranda söndürülüp tamamen kontrol altina alinmaya çalisilan orman yangini ile ilgili olarak; kamuoyunun bilgilendirilmesi Valiligimizce yapilacaktir. Vatandaslarimizdan resmi makamlar disinda yapilan hiçbir açiklamaya itibar etmemeleri önemle rica olunur” denildi.
Kaynak: İHA