Iktisadi Ve Idari Bilimler Fakültesi Mezunlarina Yemin Ve Kep Atma Töreni Yapildi

Bülent Ecevit Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi 2020-2021 egitim-ögretim döneminde mezun olmaya hak kazanan ögrenciler için yemin ve kep atma töreni düzenlendi.

Iktisadi Ve Idari Bilimler Fakültesi Mezunlarina Yemin Ve Kep Atma Töreni Yapildi
Farabi Kampüsünde gerçeklestirilen törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufali, Zonguldak Il Jandarma Komutani Gönen Süslü, Il Emniyet Müdürü Fahri Aktas, Üniversite Senatörleri, akademik-idari personel, ögrenciler ve aileleri katildi.

Tören diplomalarini alacak ögrencilerin kortej yürüyüsü ile yerlerine geçmesinin ardindan saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Törende, fakülteden birincilikle mezun olan Semih Çayir mezun ögrenciler adina konustu.

Törenin devaminda Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali açilis konusmasini yapti. Çufali, sözlerine üniversitenin egitim hayatina 1924 yilinda Zonguldak Maden Mühendislik Mektebi ile basladigini ve 1992 yilinda Karaelmas adi ile kuruldugunu ve bugün 14 fakülte, 4 yüksekokul, 1 konservatuvar, 9 Meslek yüksek okulu, 3 enstitü, 34 uygulama ve Arastirma merkezi ve TEKNOPARK ile egitim faaliyetlerine devam ettigini belirterek basladi.

Üniversitenin basvurusu sonucu YÖK onayi ile kurulan Filyos Sürdürülebilir Kalkinma Uygulama ve Arastirma Merkezinin mutlulugunu da paylasan Rektör Çufali, merkezin hayirli olmasini diledi. Rektör Çufali mezun olan ögrencilere mesajinda ise "Nitelikli ve nicelikli basarilara sahip olmaya devam edin, hayatiniz boyunca haklinin, zayifin yaninda olun. Evrensel degerlere önem vererek dogruluktan ayrilmayin, hepinize basarilar dilerim. Yolunuz açik, aydin olsun" dedi.

Törende konusan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, "Ülkelerin gücü vatandaslarinin egitim seviyesiyle çok yakindan ilgilidir. Bir ülke güçlüyse bilin ki vatandaslari niteliklidir. Entelektüel sermayeye yatirim yaparsak kazançli çikan ülke olacaktir. Bu baglamda, nitelikli insan gücüne katki sunan üniversitemizi ve yeni mezunlarimizi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum" dedi.

Konusmalarin ardindan mezun olan ögrencilere diplomalari verildikten sonra Dr. Ögr. Üyesi Müjdat Basaran esliginde mezuniyet yemini edilmesi, kep atma ve devaminda fotograf çekimleri ile tören sona erdi.
Kaynak: İHA